HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kazım Koyuncu ölümünün 11. yılında anılıyor

Genç yaşta ölen Kazım Koyuncu, ölümünün 11. yılında özlemle anılıyor.

Kazım Koyuncu ölümünün 11. yılında anılıyor

Diren Selimoğlu/Mynet Haber

Kazım Koyuncu, Karadeniz müziği denince akla gelen ilk isim. “

Karadeniz’in Asi Çocuğu” derlerdi ona hayattayken.
Kansere yakalanan milyonlarca Karadenizli yurttaş gibi ‘işte gitti’ bu hayattan. “

Ha kanser, ha konser” diye çıktığı sahnelerde tamamladı ömrünü.

Genç öldü. 33 yaşında. Hâlâ ‘genç’ diye anılırken. Orta yaşlı değildi henüz. Gençti. 33 yaşında kanserden öldü. Doktorların ‘

dinlenmelisin’ uyarılarına uymadı. Pek uymazdı zaten uyarılara. Konserde dinlendi. Konserler onu dinlendirdi. Sevenlerine, sevenleriyle birlikte şarkılar söyledi. Öleceğini bile bile horon oynadı, oynattı. 33 yaşında kanserden öldü.

Keşke ölmesyedi.

11 yıl geçti Kazım. Özledik seni. Bir televizyon kanalında altyazıdan ölüm haberini aldığımdan bugüne 11 yıl geçmiş.

“Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu hayatını kaybetti. 33 yaşındaki Koyuncu, kanser hastasıydı…”

Kazım'ın babası Cavit Koyunu da geçtiğimiz Nisan'da hayatını

kaybetmişti. Kazım, babasına yakalandığı kanser hastaslığını 'çok fiyakalı bir hastalık' olarak nitelendirmişti.

Bu hayatta şanssız diye biri varsa, o da ‘Hayde’ türküsünü Kazım’dan değil Cem Yılmaz’dan dinleyendir. O şarkının varlığından bir sinema filmiyle haberdar olandır. Şanslılar ise benim gibilerdir.

Kazım Koyuncu iyi bir insandı. İyi bir sanatçıydı. İyi bir devrimciydi. Karadeniz’in asi çocuğuydu. 33 yaşında kanserden öldü.

Keşke ölmeseydi.

Ölümünün 11. yılında özleniyor Kazım. O’nun yerini tutmasalar da O’nun izinden gidenleri görmek dileğiyle.

Kazım Koyuncu kimdir?

Kazım Koyuncu, Artvin'in Hopa ilçesinde, 7 Kasım 1971 tarihinde doğdu. Müziğe ortaokul birinci sınıfta mandolin çalarak başladı. Çocukluğu, "üstadım" dediği "Kemençeci Yaşar" lakabı ile tanınan Yaşar Turna'nın yanında türkü dinleyerek geçti. İstanbul'a üniversite eğitimi için geldikten sonra müzikle yoğun olarak uğraşmaya başladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandı, bilahare ayrıldı. 20 yaşında iken 1992'de Ali Elver'le "Dinmeyen" adlı özgün müzik grubunu kurdu ve profesyonel müzik yapmaya başladı. Kazım Koyuncu, akciğer kanseri nedeniyle 25 Haziran 2005 'de 33 yaşında hayatını kaybetti.

Kazım Koyuncu yaşam öyküsü

Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Yeşilköy (Pançol)'de, 7 Kasım 1971 tarihinde doğmuşsa da nüfusa geç kaydedildiğinden dolayı resmi doğum tarihi 10 Mayıs 1972'dir. Müziğe ortaokul birinci sınıfta mandolin çalarak başlamış, çocukluğu, "üstadım" dediği, "Kemençeci Yaşar" lakabı ile tanınan Yaşar Turna'nın yanında türkü dinleyerek geçmiştir. İstanbul'a üniversite eğitimi için geldikten sonra müzikle yoğun olarak uğraşmaya başlamışsa da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden siyasi nedenlerle ayrılmıştır. 1992 yılında profesyonel müzik hayatına atılmıştır. 2004'ün sonlarında sanatçıya akciğer kanseri teşhisi konulmuş ve kanser tedavisi görmeye başlamıştır. 25 Haziran 2005'de, 33 yaşında, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. "

Ben bir müzisyenim, ondan sonra biraz Karadenizliyim, ama hepsinin ötesinde ben bir devrimciyim. Ve gerçekten doğru bildiğim bir şeyi en azından çok zorlanırsam ortaya koymaktan çekinmem" diyordu bir röportajında Kazım Koyuncu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler