HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KCK davalarında 9 tahliye

Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan ve 18'i tutuklu 61 sanığın yargılandığı iki ayrı KCK davasında 9 sanık tahliye edildi.

Batman -Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasını öngören yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde daha önce görülen Batman KCK davaları, Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ele alındı.

Yapılan son yasal değişiklik nedeniyle tutuklu yargılanan sanıkların tahliye taleplerini değerlendiren mahkeme,18'i tutuklu 61 sanığın yargılandığı "Batman Kent Meclisi" ve "Batman Gençlik Meclisi" davalarında tutuklu bulunan Abdulmenap Eripek, Mahmut Abi, Abdulrezzak Kaplan, Abdulkerim Aslan, Şükrü Birlik, Şervan Şahin, Mazlum Demir, Murat Tamur ve Seyithan Üzün'ün tahliyesine karar verdi.

Tahliye edilen sanıklardan Murat Tamur ve Seyithan Üzün'ün başka suçtan cezaları bulunduğu için cezaevinden çıkamadıkları öğrenildi.

-İstenen cezalar

Hazırlanan iddianamede sanıklar hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun "terör örgütüne üye olmak ve yönetmek", "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme" suçlarından 3 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler