HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KCK, o heykelle ilgili soruşturma başlattı

HDP heyeti Diyarbakır'da Mahsum Kormaz’ın heykelinin dikilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

KCK, o heykelle ilgili soruşturma başlattı

KCK yetkileri ile görüşen HDP heyeti Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde PKK’nın komutanlarından Mahsum Korkmaz’ın heykelinin dikilmesiyle ilgili KCK’nin yerel birimleri hakkında “etkin soruşturma” başlattığını aktardı.

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde PKK’nin komutanlarından Mahsum Korkmaz’ın heykelinin dikilmesiyle KCK soruşturma başlattı. Milliyet'in haberine göre, KCK’lilerle görüşmek için Kandil’e giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyetinde yer alan HDP grup başkanvekili İdris Baluken, görüşmede Lice’de PKK’nin ilk kadrolarından Mahsum Korkmaz heykelinin askerlerce kaldırılması olayının geniş değerlendirildiğini söyledi.

Baluken, KCK yetkililerinin Lice’de Mahsum Korkmaz heykelinin dikilmesi ve sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında bölgedeki yerel birimleri hakkında, “etkin soruşturma” başlattığını aktardı.

KCK merkez organlarıyla ortaklaşılmadan halk ve yerel birimler tarafından heykelin dikildiğini belirten KCK’li yetkililerin, “Ortaya çıkacak müdahale durumuna karşı yeterli ve etkin tedbirler alınmadan, hayata geçirilmesi kabul edilemez” dediği belirtildi.

Baluken, KCK’nin, heykele yapılan saldırıyı da Kürt halkının değerlerine yönelik bir saldırı olarak algıladığını ve hükümetin soruşturma başlatmasını istediğini ifade etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler