HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesine kadın vekillerle katılacak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Midyat'taki saldırıda şehit olan polis memuru Nefize Özsoy'un cenazesine kadın vekillerle katılmak için Edirne'ye gitme kararı aldı

Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesine kadın vekillerle katılacak

Dün, Vezneciler'deki saldırıda şehit olan polis memurlarının cenazesinde protesto edilen ve üzerine mermi atılan Kemal Kılıçdaroğlu, 'Ben bunlara papuç bırakmam" açıklamasını adeta kanıtlar nitelikte bir karar alarak Mardin'de şehit olan kadın polis memurunun cenazesine katılma kararı aldı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Edirne'deki şehit cenazesine kadın vekillerle katılacağı bildirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu Mardin Midyat'ta şehit olan polis memuru Nefize Özsoy'un cenaze törenine katılmak için Edirne'ye gelecek. Edirne CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Genel Başkalarının Edirne'ye gelerek şehit cenazesine katılacağını duyurdu.

Şehit Polis Memuru Nefize Özsoy için Selimiye Camii'nde yarın öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlenecek.

ÖĞRETMENLİK MEZUNUYDU

Nefize Özsoy’un 2007 yılında Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olduğu ve atanamadığı içinde polis olmaya karar verdiği öğrenildi. 6 yıllık polis memuru olan Nefize’nin ilk görev yeri olan İstanbul’da 3 yıl kaldıktan sonra şark görevi için Mardin’in Midyat İlçesi’ne tayin olduğu bildirildi.

Mardin Midyat'ta, Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 2'si kadın 3 polis şehit olurken, 3 sivil de hayatını kaybetmişti. Saldırıda 51 kişi de yaralanmıştı. Dün düzenlenen bombalı terör saldırısının ardından, bugün vatandaşlar terörü protesto etti.

Öte yandan vatandaşlar yaralıların bulunduğu Midyat Devlet Hastanesi’ne akın ederek, onların sağlık durumları hakkında bilgi almaya çalıştı. Bu sırada bazı vatandaşların da olası kan ihtiyacını karşı hastaneye gittikleri belirtildi. İçindeki doktorlar da acil olarak göreve çağrıldı. Durumu ağır olan yaralılar çevre il ve ilçelerdeki hastanelere sevk edildi.


6 yıllık polis memuru Nefize Özsoy, Midyat saldırısında şehit oldu.

BOMBALI ARACI KARGO ARACI GİBİ GÖSTERMİŞLER

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla PKK’lıların düzenlediği saldırının detayları kan dondurdu. Polis ekiplerinin yaptığı incelemede minibüse yaklaşık 1 ton patlayıcı yüklendiği belirlendi. PKK’lıların bomba yüklü minibüs bir kargo firmasının amblemlerine de yapıştırarak kargo aracı görüntüsü verdiği, bu yöntemle Emniyet Müdürlüğü’nden içeriye girmeye çalıştığı ortaya çıktı. Saldırıda yaşamını yitiren 3 kişinin de 31 yaşındaki Fahrettin Ekici, 61 yaşındaki Bekir Sayan ile eşi 59 yaşındaki Hayriye Sayan olduğu belirlendi.

Fahrettin Ekici’nin bir süre önce evlendiği ve ilçede çiftçilik yaparak geçimini sağladığı, olay sırasında emniyet binası yakınlarındaki bankaya ait ATM’den para çekmek için geldiği belirtildi.

Midyat'taki saldırı sonrası yaşanan panik kameralar tarafından böyle kaydedildi;


En Çok Aranan Haberler