HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kenan Evren’in koruma kulübesine saldırı

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in Muğla'nın Marmaris ilçesindeki villasının bulunduğu sokağın girişindeki boş polis kulübesinin camları kırılarak üzerine cinsel içerikli resimler çizildi.

İlçeyebağlı Armutalan Mahallesi 239 sokak üzerinde bulunan 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e ait villanın girişindeki boş polis kulübesi bugün kimliği belirsiz kişiler tarafından camları kırılarak üzerine sprey boyayla resimler çizildi.

İsminin verilmesini istemeyen ve kameralara konuşmayan mahalle sakinleri, "Ölümü sonrası böyle bir girişimi açıkçası bekliyorduk. Dışarı çıktığımız da sokağın girişinde ki bazı duvarlara yazılar yazıldığını ve eski polis bekleme kulübesinin camlarının kırıldığını gördük, bezlerle sildik” ifadelerini kullandılar.

KOMŞULARI EVREN'İN ÖLÜMÜ İLE İLGİLİ KONUŞTU

Kenan Evren'le yıllarca komşuluk eden Hamit Ağır, Kenan Evren hakkında sosyal medyadan paylaşılan olumsuz yorumlara tepki gösterdi. Ağır, "12 Eylün döneminde ben sokakta gezemiyordum, sağcısı, solcusu tehdit ediyordu beni. Kenan Evren'in yönetime gelmesi ile ülkemiz huzura kavuştu. Evren Paşa'nın Marmaris'e de katkıları olmuştur. Ancak okul ve sokaklardan ismi kaldırıldı. Üzgünüm, Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

EMEL SAYIN KOMŞU OLMAK İSTEMİŞTİ

Evren'in alt komşularından müteahhit Kemal Çoban, Kenan Evren'in Marmaris'e yerleştikten sonra sanatçı Emel Sayın'ın kendisine gelerek Evren'in evinin yakınından villa satın almak istediğini söyledi. Çoban, "Emel hanım Evren paşayı çok severdi. Buraya yerleştiğini duyduktan sonra bizim kooperatiften paşaya en yakın olan konutlardan birine satın almak istediğini söyledi. İlgilendik ama daha sonra nedenini bilmiyorum bir daha gelmedi” şeklinde konuştu.Çoban, Kenan Evren'in iyi bir komşu olduğunu eğitim alanından Marmaris'e çok katkıları bulunduğunu kaydetti.

Mahallenin bahçıvanı Mustafa İçözlü ise "Kenan Evren'in öldüğünü duyunca üzüldüm. Burada yaşadığı dönemde mahalledeki villaların bahçıvan işlerini yapıyordum. Her sabah erkenden yürüyüşe çıkar bahçeden geçerken "evlat kolay gelsin" diye seslenirdi. Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu.

21 YIL SONRA POLİS NÖBETİ KALDIRILMIŞTI

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in sağlık problemleri nedeniyle önce İzmir'e sonra Ankara'ya taşınması ardından Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, boş villaların korunmaması için talepte bulunmuştu. Dönemin Muğla Valisi Fatih Şahin başkanlığında toplanan güvenlik kurulu 25 Ekim 2011 tarihinde aldığı karar ile nöbetlerin kaldırılmasını istedi. Rahmetli Tapu Kadastro Genel Müdürü Hilmi Çorbalı, Milli İstihbarat Teşkilatı'nda görevli üst düzey bürokratlar, Genelkurmay eski Başkanı Doğan Güreş ve uzun yıllar görev yapmış üst düzey istihbarat görevlilerin evlerinin bulunduğu sokağın çevresinde ki üç kulübede 7 gün 24 saat boyunca 3 polis nöbet tutması kaldırılmıştı. Evren'e komşu olan üst düzey bürokratların girişimlerine rağmen polis kontrol noktaları geri verilmedi. "Beyaz Ev” ismi olarak adlandırılan sokak, dönemin Armutalan Belde Belediye Meclisi tarafından alınan kararla 239 sokak olarak değiştirildi.

Öte yandan, Evren'in villasının satılığa çıkartıldıktan sonra bakımsızlıktan çürümeye başladığı gözlendi. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler