HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kepçenin apartman tepesinde imtihanı

10 katlı apartmanın tepesinden vinçle indirilen kepçeyi gören vatandaşlar, cep telefonu kameralarıyla çalışmaları yakından görüntüledi.

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım kararı alınan 10 katlı apartmanın tepesinden vinçle indirilen kepçeyi gören vatandaşlar, cep telefonu kameralarıyla çalışmaları yakından görüntüledi.

İlk defa böylesi bir yıkım çalışmasına şahit olduğunu belirten vatandaşlardan Mustafa Uludağ, bu alanda daha profesyonel bir sistemin daha verimli olacağını söyledi.

Onikişubat ilçesi Necip Fazıl Mahallesi üzerinde yer alan 10 katlı bir apartmanın tepesine yıkım çalışması için vinç yardımıyla çıkarılan kepçe, bu çalışmasında başarılı olmadı. Yıkım çalışması başlamasıyla binanın sallandığını belirten görgü şahitlerinden Mustafa Uludağ, iş makinesinin tekrar indirilmesini cep telefonu kamerasıyla kaydetti. (İHA)

Cep telefonuyla kayıt sırasında değerlendirme yapan Mustafa Uludağ, şunları söyledi:

"Onikişubat ilçesine bağlı Necip Fazıl Mahallesi'nde yer alan binaların yıkımı için getirilen kepçe çalışmalarında verimli olmadı. Bu kepçeyle binayı üstten yıkmak isteyerek enkazı kaldırılacaktı ama olmadı. Kepçe yukarıda kırıcısı ile çalışmaya başlamasıyla bina sallanmaya başladı. Dolayısıyla kepçenin yerine daha küçük bir iş makinesi kullanılacak. Böylesi bir yıkım Avrupa'da olsa binanın altına dinamitler yerleştirmek suretiyle yerle bir ederler hem de saniyeler içinde.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler