HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kerem Kılıçdaroğlu böyle teslim oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu, kısa dönem askerlik hizmetini yerine getirmek üzere Sivas’a gelerek birliğine teslim oldu. Kerem Kılıçdaroğlu, daha önce çıkan bedelli askerlik imkânından faydalanma hakkı bulunduğunu ancak bu hakkı kullanmadığını söylemişti. Kemal Kılıçdaroğlu ise "Teröre karşı duruyorsam, garibanın çocuğu nasıl askere gidiyorsa benim oğlum da askere gitmeli" demişti.

Sabah saatlerinde karayolu ile Ankara’dan yola çıkan Kerem Kılıçdaroğlu, Sivas’ta CHP İl Başkanı Ulaş Karasu tarafından karşılandı. Kerem Kılıçdaroğlu’na, annesi Selvi Kılıçdaroğlu,kardeşi Zeynep Kılıçdaroğlu ile nişanlısı Mine Alşan eşlik etti. Minibüs ile 5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı, General Şükrü Kanatlı Kışlası nizamiye kapasına gelen Kerem Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler buradan askeri birliğe giriş yaptı.

Kerem Kılıçdaroğlu, herhangi bir açıklama yapmadan birliğine girdi. 368’inci kısa dönem olarak askerlik hizmetini yerine getirecek olan Kerem Kılıçdaroğlu’nun 6 Ekim’de yemin edeceği öğrenildi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, oğlunun askere gitmesiyle ilgili hislerinin sorulması üzerine “Çocuğumu bedelini ödeyerek askere göndermeyebilirdim. Ama ben eğer bu ülkede siyaset yapıyorsam, teröre karşı duruyorsam, garibanın çocuğu nasıl askere gidiyorsa benim oğlum da askere gitmeli. Sivas’a gidecek, vatani görevini yapacak, inşallah huzur içinde evine dönecek” yanıtını vermişti.

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, Kerem Kılıçdaroğlu için şu ifadeleri kullanmıştı;

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu, askerliğini Sivas’ta yapacak. Kendisi bugün gelecekti. Fakat birliğine en geç 15’inde teslim olması gerekiyormuş. 15 Eylül Cuma günü gelip birliğine teslim olacak. Kerem bey diğerleri gibi vatani görevini bedelli de yapabilirdi ama bedelli yapmamıştır. Her Türk evladının onur ve şerefle yerine getirdiği askerlik görevini piyade er olarak yapacaktır. Şu anda saat netleşmedi. Bir organizasyonumuz olmayacak. Yoğun bir kalabalık, partililer olmayacak.”

DHA


En Çok Aranan Haberler