HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kıbrıs gazisi Fatma hemşire, gazi olduğuna kimseyi inandıramamış

Samsun'da yaşayan bir çocuk annesi Kıbrıs gazisi Fatma Aynur Gökçek, bayan olduğundan dolayı Kıbrıs gazisi olduğuna insanları inandıramadığını söyledi.

Kıbrıs gazisi Fatma hemşire, gazi olduğuna kimseyi inandıramamış

Samsun Askeri Hastane'de başhemşire olarak çalıştığı dönemde 1974 yılındaki Kıbrıs'a düzenlenen ikinci harekata katılan 70 yaşındaki Fatma Aynur Gökçek, Kıbrıs'ta yaklaşık 5 ay görev yaptığını söyledi. Gökçek, "Ben 1974 yılında Kıbrıs harekatına katıldım. Samsun Askeri Hastanesi'nde çalışıyordum. 28. Tümen'e görevli olarak gittim. Tabii ki orada bazı sıkıntılarımız oldu ama bu görevdir. Bugün aynı şey olsa, 70 yaşındayım yine o göreve canı gönülden severek giderim” dedi.

Gazi olduğuna kimseyi kolay kolay inandıramadığını belirten Gökçek, "Bugün insanların ilgisini çok fazla gördüm ve bundan çok gurur duydum. Ama bugüne kadar neden yoktu, onu da anlayamadım. Hatta otobüs kartlarını verdiklerinde eşim yanımda olmadığı zaman otobüse bindiğim esnada bana ‘hanımefendi eşiniz yanınızda yok, otobüse binemezsiniz' diyorlardı. Ben de ‘ben gaziyim' dediğim zaman inanmıyorlardı. Resimlerde yerimi gösteriyordum. Yine bana ‘yanlışlık olmuş hanımefendi. Bir daha yapmayın bu hareketi' diyorlardı” diye konuştu.

Gazi olmaktan dolayı çok gurur duyduğunu ifade eden Gökçek, "Hatta ben gittiğim zaman sevinerek gittim. Oğluma dedim ki, ‘Bak oğlum herkesin annesine nasip olmaz. Sen ilerde benim annem Kıbrıs savaşına katıldı diye gurur duyacaksın' dedim. Çocuğumu bırakıp gittiğime üzülmedim. Kıbrıs'ta bana bir şey olur diye hiç korkmadım. Kıbrıs'ta biz sağlıkçı olduğumuz için ön sahada değildik. Gelen yaralılarımıza bakıyorduk. Zor günlerimiz oldu. İlk gittiğim gün ben 3 gün ameliyathaneden sadece çay içmek veya kirlenen eldivenlerimizi değiştirmek için çıktığımız günleri biliyorum ama görevimi çok zevkle de yaptım” şeklinde konuştu. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler