HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'nün 23. gününde İstanbul'a giriş yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde başlayan Adalet Yürüyüşü'nde bugün 23. gün... Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye kararına ilişkin olarak 'Adalet sadece Türkiye için değil bütün insanlık için geçerli olan bir kavramdır. Avrupa Parlamentosu da adil davranarak Türkiye'ye olan ilişkileri sürdürme yönünde karar alır' dedi. CHP lideri saat 11.50'de İstanbul yazılı trafik tabelasının önünden geçerek İstanbul il sınırlarına giriş yaptı. Mehteran takımı ile karşılandı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 11:50'de İstanbul sınılarına ulaştı. Yürüyüşün 23'üncü gününde Gebze'den yola çıkan Kılıçdaroğlu'na İstanbul'a girişinde benzeri Nusret Gümüşel eşlik etti.

İSTANBUL'A GİRERKEN KONUŞTU

Kemal Kılıçdaroğlu," Yolun büyük bir kısmını kat ettik, mutluyum. Adalet için yürüyorum. 80 Milyon için yürüyorum. Adalete susamış 80 milyon için yürüyorum. Bütün haksızlıklara karşı çıkacağız. İnancı ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun adalet bağlamında kucaklıyorum" açıklamasını yaptı.

"PROTESTOCULAR BARIŞÇIL"

Protesto edenlerle destek verenlerin yol boyunca yan yana olmalarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Bu yürüyüş barışçıl bir yürüyüş. Onların da barışçıl amaçlarla bunu yaptıklarını düşünüyorum. Protesto eden vatandaşın da canı sağolsun, alkışlayan vatandaşın da" diye konuştu.

UÇURDUĞU GÜVERCİN BAŞINA KONDU

Kılıçdaroğlu, İstanbul sınırında çiçeklerle karşılandı. Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul İl sınırı tabelası önünde güvercin uçurdu. Uçurduğu güvercinlerden biri Kılıçdaroğlu'nun başına kondu.

MEHTERAN TAKIMI KARŞILADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nün 23’üncü gününde saat 12.00 sıralarında İstanbul sınırlarına girdi. Kılıçdaroğlu’nu İstanbul il sınırında mehteran ekibi karşıladı. CHP Tuzla İlçe Teşkilatı tarafından getirildiği öğrenilen mehteran takımı İzmir Marşı'nı da çaldı. Mehter takımı marşlar çalarken tarihteki Türk Cumhuriyetlerinin Bayraklarını taşıyan kalabalık, "hak hukuk adalet" sloganları attı.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, yürüyüşün 23'üncü gününde İstanbul'a giriş yaptı. Çayırova İstanbul il sınırına gelen Kılıçdaroğlu'nu burada partililer karşıladı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin İstanbul'a girişi havadan görüntülendi. Görüntülerde Türk bayrakları taşıyan kortej ve kortejin İstanbul'a girişi yer aldı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Tuzla Şifa Mahallesinde mola verdi.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adalet yürüyüşünün 23. gününde basın toplantısı düzenledi. Avrupa Parlamentosu’na çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Yüzde 50’den fazlası bu ülkenin demokrasi istiyor. Dolayısıyla AB ile ilişkilerin askıya alınması değil daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Bu konuda umarım bizim adalet arayışımıza da destek vererek Türkiye ile ilgili ilişkilerin devamı yönünde karar alırlar. Bu da bizi memnun eder" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adalet yürüyüşünün 23. gününe Kocaeli’nin Gebze ilçesi Eski Topçu Kışlası mevkisinden başladı. Yürüyüş öncesi basın toplantısı düzenleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu’na çağrıda bulundu. Kati Piri’nin raporuna ilişkin değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği ile ilişkilerin daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Avrupa Parlementosu Kati Piri’nin raporunu kabul etti. Müzakereler konusu, AB’ye üyelik konusunda Türkiye ile ilişkilerin askıya alınması yönünde rapor önerisi kabul edildi. Buradan Avrupa Parlamentosuna seslenmek isterim. Biz herkes için adalet istiyoruz. Sizden de adalet istiyoruz. Türkiye sadece iktidar partisinden ibaret değil ki, Türkiye’de bakın bir adalet yürüyüşü yapıyoruz. On binler var. Bir referandum yaptık. Yüzde 50’den fazlası bu ülkenin demokrasi istiyor. Dolayısıyla AB ile ilişkilerin askıya alınması değil daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Bu konuda umarım bizim adalet arayışımıza da destek vererek Türkiye ile ilgili ilişkilerin devamı yönünde karar alırlar. Bu da bizi memnun eder. Çünkü adalet sadece Türkiye için değil bütün insanlık için geçerli olan bir kavramdır. Avrupa Parlamentosu’nu da adil davranarak Türkiye ile olan ilişkileri sürdürme yönünde bir karar alır umuduyla hepinize selamlar saygılar sunuyorum" dedi.

'KİMSENİN BURNU KANAMADAN İSTANBUL İL SINIRINA GİRMİŞ OLACAĞIZ'

Adalet yürüyüşünü değerlendiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Güzel bir gündeyiz. Hak, hukuk, adaleti daha çok söyleyeceğiz. Bugün Kocaeli’nden ayrılıyoruz. Bütün Kocaelililere yürekten teşekkür ediyoruz. Bize gösterdikleri ilgiden ötürü. Biz onlar için de bütün Türkiye için 80 milyon için adalet istiyoruz. Ve adalet için yollara çıktık. Ve bu yolculuğumuz sürecek. Bugün İstanbul’a giriyoruz. Son derece mutluyum, huzurluyum. Kimsenin burnu kanamadan uzun bir yolculuğu kat edip, İstanbul il sınırlarına girmiş olacağız. Umarım bizi izleyen gazeteci arkadaşlar da son derece memnunlardır. Çünkü onlar da bizimle birlikte uzun bir yolculuk yaptılar. Birlikte ayın 9’unda pazar günü bu yürüyüşümüzü tamamlamış olacağız. Ama adalet arayışımız devam edecek" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, basın toplantısı sonrası Gülden isimli çocuk tarafından karşılandı. Küçük çocuk, daha önceden birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikleri tabloyu Kılıçdaroğlu’na hediye etti. Kılıçdaroğlu, güvercin uçurarak 23. gün yürüyüşüne İstanbul istikametine başladı.

İSTANBUL SINIRLARINA GİRİŞ YAPTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adalet yürüyüşünün 23. gününde İstanbul'a ulaştı. Kılıçdaroğlu, Mehter Takımı ile İstanbul'a giriş yaptı.

Kılıçdaroğlu, sabah 09.00 itibariyle Gebze ilçesi Eski Topçu Kışlası mevkisinden yürüyüşe başladı. Konvoy Gebze'nin Beylikbaha Mahallesi'nde bulunan ilk mola yerine ulaştı. Burada yaklaşık 30 dakika kalan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, 11.45 itibariyle İstanbul il sınırına ulaştı.

İstanbul tabelasını geçen konvoy, Tuzla ilçesindeki Şifa Mahallesi'nde öğle molası verecek. Mehteran Takımı da konvoya eşlik etti. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler geceyi Tuzla Şehir Stadı'nda geçirecek.

GANDİ 600 BİN ADIM ATMIŞTI

Gandi “Tuz yürüyüşünü”, 1930 yılında,Hindistan’ın İngiltere’den bağımsızlık kazanmasının ardından, İngilizlerden kalan ve Hintliler’e ayrımcılık yapan yasaları protesto etmek için başlatmıştı. Gandi ve 78 yoldaşı o dönemde İngiliz sömürge döneminden kalan ve Hintliler’e tuz üretimini yasaklayan yasayı protesto için yürüyüşe başlamışlardı. Hindistan’ın Gujarat Eyaleti’nin başkenti Ahmedabad yakınlarındaki Sabarmati Aşram’dan başlayan yürüyüşe yolda binlerce kişi katıldı. Hint Okyanusu kıyısındaki Dandi köyüne kadar ki 388 kilometrelik mesafeyi çıplak ayakla 24 günde kat eden, o dönemde 61 yaşında olan Gandhi, 6 Nisan sabahı İngiliz polislerinin şaşkın bakışları arasında denize yürüdü ve çamura karışmış bir topak tuzu avuçlarına alarak tatlı suda yıkayarak ufaladı. Böylece bir Hindu’nun tuz çıkaramayacağına dair Tuz Yasası’nı ihlal etti. Ardından Gandhi’nin çağrısına uyan binlerce köylü deniz kıyılarına akın ederek tuz çıkarmaya başladılar. Gandhi ve 60 bin eylemci hapse atıldı ancak yasa da işlemez hale getirildi.

‘ADALET YÜRÜYÜŞÜ’ NEDENİYLE İSTANBUL’DA KAPATILACAK YOLLAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından, CHP’nin ‘Adalet Yürüyüşü’ nedeniyle bugünden itibaren Pazar gününe kadar bazı yollar önlemler kapsamında kapatılacak.

İşte bugün kapatılacak yollar şu şekilde.

Cuma günü saat 08.00’dan konaklama yerine kadar;

– D-100 Çayırova TEM bağlantı yolundan Tuzla İçmeler Köprü’ye kadar Kuzey yol ve Kuzey yan yolu (İstanbul istikameti) ve bu yola çıkan tüm bağlantı yolları trafiğe kapatılacak.
– D-100 Pendik Tersane Köprü’den D-100 Çayırova TEM bağlantı yoluna kadar olan Güney yolun tamamı (Kocaeli istikameti) ve Güney yola çıkan bütün bağlantı yolları trafiğe kapatılacak.
– TEM Otoyolu alternatif olarak kullanılacak. (Habertürk-Ajanslar)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler