HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: Adaletin tecellisini istiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'daki Deniz Feneri e.V Davasıyla bağlantılı soruşturmayı yürütürken görevden el çektirilen Cumhuriyet Savcılarının duruşmasını izledi.

Kılıçdaroğlu, "Adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Artık Türkiye'de adalete kuşkuyla bakmayalım. Adaletin tecelli ettiği bir devletin güçlü olabileceğine hepimiz inanıyoruz. Adalet mülkün temeliyse yani devletin temeliyse bu ayıplı davanın adalete uygun sonuçlanması gerekir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde Almanya'daki Deniz Feneri e. V Davasıyla bağlantılı soruşturmayı yürütürken görevden el çektirilen Cumhuriyet Savcılar Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz'ün duruşmasını izledi. Duruşmaya karar için ara verilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri davasının artık bütün dünyada bilindiğini belirterek, aynı davanın Almanya ayağında olayın "yüzyılın soygunu" olarak nitelendirildiğini anımsattı. Davanın Türkiye ayağını soruşturan savcıların yargının karşısına çıkarıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bugün 3 savcıyı dinledim. Karar öğleden sonra verilecek büyük bir olasılıkla. Adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Artık Türkiye'de adalete kuşkuyla bakmayalım, bakmamalıyız. Adaletin tecelli ettiği bir devletin güçlü olabileceğine hepimiz inanıyoruz. Adalet mülkün temeliyse yani devletin temeliyse bu ayıplı davanın adalete uygun sonuçlanması gerekir" diye konuştu.

-ODA TV DAVASININ HUKUKA UYGUN SONUÇLANMASINI BEKLİYORUZ-

Oda TV davasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, halkı bilgilendirmek için haber peşindeki koşan gazetecilerin uzun süredir tutuklu olmalarının kamu vicdanını rahatsız ettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, tutuklu gazetecilerin ellerinde sadece kalemlerinin bulunduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

"Onları uzun süre hapislerde bekletmek doğru değil, demokrasi açısından bizim kabul edeceğimiz bir uygulama değil. O davanın da hukuka uygun sonuçlanmasını bekliyoruz. Tahliyeler bekliyoruz. Bu Türk ve dünya kamuoyunu rahatlatacaktır, Türkiye'ye bakış açısını değiştirecektir. Adalet hepimizin aradığı, üzerine titrememiz gereken bir kavramdır, yıpratmak bizim görevimiz değil, bu kavramı yüceltmemiz gerekiyor. Bunu yapacak olanlar da yargıçlardır."

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler