HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: CHP’nin iktidar olması lazım

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "CHP'nin iktidar olması lazım, Ortadoğu bataklığından kurtulması için, uygar dünyanın ayrılmaz bir parçası olmak için, demokrasi için iktidar olması lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu: CHP’nin iktidar olması lazım

Kılıçdaroğlu partisinin Çorum mitinginde halka hitap etti. Usta sanatçı Zeki Alasya'nın cenaze törenine katılması nedeniyle mitinge yaklaşık iki saat geciken Kılıçdaroğlu, "Allah rahmet eylesin diyorum. Bütün sanat dünyasına, bütün vatandaşlarıma başsağlığı diliyorum. Çok değerli bir insandı, bu tür değerli insanlar çok az yetişir. O bir sanat insanıydı, sanat dünyasını renklendiren bir insandı. Onunla gülmeyi, Onunla yaşamayı öğrendik. Cenaze törenine katıldığım için geciktim, kusura bakmayın" diye konuştu.

Konuşmasında vaatlerini sıralayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Parayı nereden bulacaksın, kaynağı nereden bulacaksın' diye koro halinde bağırıyorlar. Sözüm söz, CHP iktidarında ilk Ramazan Bayramında, Kurban Bayramında birer maaş ikramiye alacaksınız, onlar da kaynağı görmüş olacaklar. Sanırsınız ki emekliye ayda 10 bin lira vereceğiz de 'parayı nereden bulacaksın' diye soruyorlar. Yahu zaten ne alıyor ki, Allah aşkına ne vereceğiz; bin alıyorsa bin lira da ikramiye vereceğiz, 300 alıyorsa 300 lira vereceğiz. Yahu bunun kaynağını sormak bile ayıptır, zuldur. Biz ne diyoruz, vereceğiz. 11 milyon emeklimiz var, bir tek fire bile istemiyorum. 11 milyon emeklinin oyunu istiyorum, hizmet edeceğim. 11 emekliye ikramiye vereceğim.

Onlar düşünmüyorlar, ben düşünüyorum, CHP düşünüyor; halkın, emeklinin, ezilenlerin, emeğin partisi düşünüyor. Düşünmeye de devam edeceğiz."

-"ŞEKER PANCARI EKMEYECEKSİN DİYORLAR, EKECEĞİZ"

CHP iktidarında hiçbir şeker fabrikasının özelleştirilemeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Cargill var ya Bursa'da kurdular, o nedenle bizim şeker fabrikalarımızı satıyorlar. O nedenle köylüye 'şeker pancarı ekmeyeceksiniz' diyorlar. Buna da son vereceğim. Ecevit'e de bir ara demişlerdi, 'afyon ekmeyeceksin.' O da, 'Burası benim ülkem, ben ekerim' demişti. 'Şeker pancarı ekmeyeceksin' diyorlar. Ekeceğiz, köylü de, işçi de, tüketici de, hepimiz kazanacağız. Kim kaybedecek, 'ekmeyeceksin' diyenler kaybedecek. Zaten amacımız da o" dedi.

-"BİN 500 LİRANIN KEYFİNİ YAŞATACAĞIZ"

Asgari ücreti bin 500 liraya çıkaracaklarını belirttiklerin de yine aynı koronun itiraz ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sanki sanırsınız ki ayda 10 bin lira vereceksiniz, topu topu bin 500 lira. Onlar istedikleri kadar 'işçiye zulümdür' desinler, işçiye bin 500 liranın keyfini yaşatacağız. Sözüm sözdür" diye konuştu.

-"TÜRKİYE İÇİN, ÇOCUKLARIMIZ İÇİN İKTİDAR OLMAMIZ LAZIM"-

Kılıçdaroğlu "CHP'nin iktidar olması lazım" derken sözlerini şöyle tamamladı:

"CHP'nin iktidar olması lazım, Türkiye için iktidar olması lazım. Çocuklarımız için iktidar olması lazım. Ortadoğu bataklığından kurtulması için iktidar olması lazım. Uygar dünyanın ayrılmaz bir parçası olmak için, demokrasi için iktidar olması lazım. Emeklikte yaşa takılanlar için iktidar olması lazım. Türkiye'nin barışa ve huzura ihtiyacı var, bunun için iktidar olması lazım. İktidar olmamız için de sizden bir istediğim var, sandığa giderken geçen seçimlerde, şu ve ya bu nedenle, CHP'ye oy vermemiş herhangi bir vatandaşı ikna edin. Deyin ki, 'Biz bu iktidara 13 yıl kredi açtık, 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksul yarattılar, yanlış dış politika nedeniyle 2 milyon Suriyeliye 5, 5 milyar para ödemek zorunda kaldık, gel yeni bir başlangıç yapalım. Gel seninle beraber 7 Haziran'da evet mührünü CHP'nin altına gururla, onurla basalım ve yeni bir başlangıç yapalım."

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler