HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu, Erdoğan Toprak'ın annesinin cenazesine katıldı

Geçirdiği kalp krizi sonucu 76 yaşında hayata veda eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ın annesi Gazel Toprak son yolculuğuna uğurlandı.

İSTANBUL, (DHA) - Ataköy 5. Kısım Camii'nde kılınan cenaze namazına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Bihlun Tamaylıgil, Umut Oran, Gürsel Tekin, Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Akif Hamzaçebi, Milletvekilleri İlhan Cihaner, Mustafa Balbay, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, sanatçı Yavuz Bingöl, teknik direktör Rıza Çalımbay ile çok sayıda partili ve ailenin yakınları katıldı. Erdoğan Toprak kardeşleri ile birlikte taziyeleri kabul etti. Cenaze namazının ardındantabutu omuzlayan Kılıçdaroğlu açıklama yapmadan camiden ayrıldı ve daha sonra uçakla Ankara'ya gitti.

Cenaze namazının ardından üzüntülerini dile getiren Umut Oran, "Erdoğan Toprak sevdiğimiz bir arkadaşımız. Acısını paylaşıyoruz. Aileye başsağlığı diliyoruz. Takdir-i ilahi. Diyecek bir şey yok" dedi.

Mustafa Balbay da, "Yunus Emre'nin ölüm üzerine çok güzel bir deyişi var. Doğrusu içeride biz cezaevini, 'mezarlığın bir gerisindeki yer' diye değerlendirirdik ve ölümle de çok barışıktık. Anadolu halkının en güzel sözlerinden biri de derler ki; 'Allah sıralı ölüm versin' derler. Sıralı bir ölüm. Erdoğan Toprak kardeşimiz annesini kaybetti. Buraya hem Erdoğan Toğrak'a başsağlığı dilemek hem de hayat devam ediyor, demek için geldik" ifadelerini kullandı.

Gazel Toprak'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler