HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu'na 'polis üniformasıyla' protesto

Üzerinde çevik kuvvet polislerinin giydiği üniforma ile Kılıçdaroğlu'nu protesto ederken gözaltına alındı

Vezneciler'deki terör saldırısında şehit düşen polis memurları için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne kurşun atılması olayıyla ilgili gözaltına alınan şüphelinin şehidin dayısı olduğu tespit edildi.

Fatih Camisindeki şehit cenazesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik protestoyla ilgili gözaltına alınan 4 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Kılıçdaroğlu'nun önüne boş mermi kovanı atan şüpheli İrfan C.'nin (38) Vezneciler'deki terör saldırısında şehit olan polis Gökhan Topçu'nun dayısı olduğu öğrenildi. Protestoyla ilgili gözaltına alınan Tunç E. (29), Kadir Can A. (30) ve Yusuf T.'nin (30) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden Tunç E'nin yaralama, uyuşturucu madde bulundurmak ve yaralamadan, Kadir Can A'nın uyuşturucu madde bulundurmak ve cinsel taciz suçlarından emniyette suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

İrfan C. hakkında silahlı saldırı, diğer şüpheliler hakkında ise mala zarar vermeden işlem yapıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Üzerinde çevik kuvvet polislerinin giydiği üniforma ile Kılıçdaroğlu'nu protesto ederken gözaltına alındı

POLİS ÜNİFORMASIYLA CENAZEYE KATILDI

Üzerinde çevik kuvvet polislerinin giydiği üniforma ile cenazeye katılan bir kişi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu protesto eden gruplarla birlikte hareket etmesi ve kolundaki dövmeler nedeniyle takibe alındı. Polislerin kimlik sorması üzerine şehit yakını olduğunu öne süren şüpheli gözaltına alınmamak için uzun süre uğraştı. Yanındakiler de polise engel olmaya çalıştı. Üzerinde polis üniforması bulunan ve şehit yakını olmadığı öğrenilen kişi polis aracına zorla bindirilip emniyete götürüldü.

İstanbul'daki şehit cenazesinde önüne kurşun atılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da kalabalık bir partili grubu tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu'nu karşıyalanlar arasında MYK ve PM Üyeleri ile milletvekillerinin yanısıra partililer yer aldı.

Kılıçdaroğlu, karşılamanın ardından TBMM'deki makamına geçti.

Kılıçdaroğlu, gazilerle iftarda biraraya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gaziler ve aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, Ramazan'daki ilk toplu iftarını gazilerle birlikte gerçekleştirdi. İftar, Ankara'daki bir otelde düzenlendi.

DHA/AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler