HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kilis'e roket mermisi atıldı: Yaralılar var

Kilis kent merkezine, bugün saat 09.40 sıralarında Suriye tarafından 2 Katyuşa roketatar mermisi atıldı.

Kilis'e roket mermisi atıldı: Yaralılar var

Roketlerin biri boş araziye düşerken, diğeri bir eve isabet etti. Yangın çıkan evdeki 1 kadın yaralandı.

Bugün saat 09.40 sıralarında Suriye tarafından ateşlenen 2 Katyuşa roketatar mermisi sınırı aşarak Kilis'in Molla Hamit Mahallesi'ne düştü. Roketlerden ilki boş arazide patlarken, ikinci roket Özbek Cami Sokak'taki bir evin duvarına çarparak infilak etti. Patlamanın etkisiyle sokakta bulunan 71 yaşındaki Senem Seyrekoğlu yaralanırken, şarapnel parçalarının isabet ettiği boş tek katlı evde yangın çıktı.

Patlama ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri yaralı kadını hastaneye götürürken, itfaiye erleri çıkan yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürüldü. Patlamanın etkisiyle mahallede paniğe kapılarak sinir krizi geçirenlere ambulansta müdahale edildi. Hastanede tedaviye alınan Senem Seyrekoğlu'nun genel sağlık durumunun da iyi olduğu bildirildi.

Ocak ayından bu yana Suriye tarafından atılan 60'a yakın roket mermisinin isabet ettiği Kilis'te 8'i Suriyeli 20 kişi ölürken yaralananların sayısı 70'e ulaşmış oldu.

ROKET ATILAN MEVZİ İMHA EDİLDİ, 6 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan sabah saatlerinde yapılan saldırının ardından sınırda konuşlu birlikler, radarlar ve İHA aracılığıyla roketlerin Kilis kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atıldığını saptadı. Bu saptamanın ardından sınırda konuşlu birlikler Fırtına obüsleri ve 'Sakarya' adlı çok namlulu roketatarlarla bu bölgeyi ateş altına aldı. Yapılan misillemenin ardından bölgedeki 2 katyuşa mevzisi imha edilirken, 6 IŞİD militanı da öldürüldü.

ÖLDÜRÜLEN IŞİD'Lİ TERÖRİST SAYISI 58'E ÇIKTI

Kilis'e dün yapılan roket saldırısının ardından, Suriye'nin Suran, Arşak, İkdah ve İhtimalat bölgelerindeki DAEŞ mevzilerinin fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryasıyla vurulması sonucu öldürülen IŞİD'li terörist sayısı 58'e çıktı.

Askeri kaynaklar, dün Kilis'e yapılan roket saldırısı sonrasında IŞİD mevzilerine yapılan atışlar sonucu İhtimalat bölgesinde, yaralılardan durumu ağır olan 8 IŞİD üyesi teröristin daha öldüğü bilgisinin alındığını bildirdi. Türk askerinin dün akşam yaptığı atışlar sonucu Suriye'nin Suran, Arşak, İkdah ve İhtimalat bölgelerinde öldürülen IŞİD üyesi teröristlerin sayısı 58'e yükseldi.

Kilis'e dün gerçekleştirilen roket saldırısının ardından Suriye'de Suran'ın kuzeyindeki bölgede, AN/TPQ-36 hedef tespit radarı ile yerleri tespit edilen IŞİD'e ait iki Katyuşa mevzisi ile Arşak ve İkdah bölgelerinde tespit edilen bir top mevzisinin, sınırda konuşlu fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryasıyla ateş altına alındığı, mevzilerde bulunan 30 IŞİD üyesi teröristin etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı.

Ayrıca, İhtimalat bölgesinde tespit edilen iki top mevzisi, mühimmat deposu, doçka mevzisi ile bir aracın da fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryasıyla açılan ateş sonucu imha edildiği, mevzilerde bulunan 20 IŞİD mensubu teröristin öldürüldüğü, söz konusu bölgelerde çok sayıda yaralı IŞİD mensubu olduğu bilgisine ulaşıldığı bildirilmişti.

(DHA-AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler