HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kilis’te 'Demokratik Açılım' projesine tepki

Anadolu Sevdalıları Derneği Başkanı Avukat İbrahim Halil Demircioğlu, “Anadolu Sevdalıları olarak bu açılım sürecine karşıyız” dedi.

KİLİS (İHA) - Dernek binası önünde yönetim kurulu ve üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan Anadolu Sevdalıları Derneği Başkanı Avukat İbrahim Halil Demircioğlu, Türk milletinin 1960’lı yılların sonundan itibaren Türk adının ortadan kaldırılması olarak da adlandırılacak eylemler silsilesi ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Demircioğlu, 1970’li yılların başında Kıbrıs Türküne karşı saldırılar, Asala terör örgütünün saldırıları ve 1980’li yılların başından itibaren PKK terör örgütünün saldırılarının Türk’ü yok etme saldırıları olduğunu belirterek, “Yaklaşık 30 yıldır bu millete ve bu ülkeye karşı saldırılarını sürdüren terör örgütü, bu süreç içerisinde 30 bin insanımızı şehit etmiştir. Bir o kadar da gazimiz vardır. Buradan terör örgütüne sesleniyorum. Sizler 1984’de Kürt kardeşlerimiz arasında hakimiyet sağlamak için köylerimizi bastınız, Kürt bebekleri öldürerek, kardeş kanı dökerek ‘kardeş katili’ unvanını aldınız. Alnınızda silinmez bir şekilde kazınmış bu damga ile artık defolun gidin. Sizler mertçe olmayan anlayışınız ile elinde silah olmayan, izinden dönen silahsız askerleri ensesinden vuranlarsınız. Belediye otobüslerini ateşe vererek, savunmasız kız çocuklarını diri diri yakanlarsınız. Sizler korkaksınız. Artık defolun gidin. Sizler çalışıp üretmediniz. Dağdaki çobanın koyunlarını, kuzularını zorla aldınız. Otobüsleri durdurup, yolcuların paralarını çaldınız. Sizler hırsızsınız. Artık defolun gidin. Sizler Kürt kardeşlerimizin evlerine kirli ayakkabılarınızla girerek, evde bulunan 15-16 yaşındaki yavruları askere alıyorum diyerek dağlara götürdünüz. Anaları babaları yavrularından ayırdınız. Gençlerin umutlarını, hayallerini yıktınız. Artık defolun gidin” dedi.

Bazı ülkelerin yıllardır en kaliteli ajanlarını Türk topraklarına yollandığını iddia eden Demircioğlu, “Sizler tonlarca para döktünüz. Yedirdiniz, içirdiniz, beslediniz. Ama başaramadınız, başaramayacaksınız. Bölemediniz, bölemeyeceksiniz. Bu topraklar asırlardır sömürdüğünüz bir Afrika ülkesi değildir. Sizlerin bu ülkedeki emelleriniz bin senedir devam ediyor. Bu sefer bu saldırılarınız boşa gitti. Artık sizler de defolun gidin. Bu ülkeye misafir olarak gelebilir, dağlarını, denizlerini, ormanlarını gezebilir, ekmeğini paylaşabilirdiniz. Bu ülkenin nimetleri hepimize yeterdi. Ama bencil davrandınız. Aç gözlü davrandınız ve gene kaybettiniz. Foyanız ortaya çıktı. Bütün ayıplarınız göründü. Artık bu ülkeden elinizi çekiniz ve artık siz de defolup gidiniz. Dağlarımızı, denizlerimizi, ormanlarımızı ve ekmeğimizi hainlerle bölüşmeyeceğiz” diye konuştu.

Demircioğlu ayrıca, çözüm sürecini eleştirerek, "Bu şartlarda biz Anadolu Sevdalıları olarak bu açılım sürecine karşıyız" dedi.

Güncel haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler