HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kimyasal saldırıyla ilgili kritik iddia

Takvim gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, Suriye’deki kimyasal saldırıyı El Kaide’nin örgütü “Beyaz Miğferliler” isimli grubun yaptığını yazdı. Takvim gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, 7 Nisan tarihindeki yazısında Suriye’deki kimyasal saldırıyı Esad karşıtlarının yaptığını yazmıştı.

Ergün Diler bugünkü yazısında da Suriye’deki kimyasal saldırıyı İngiliz hükümetinin finanse ettiğini yazdığı, El Kaide’nin örgütü “Beyaz Miğferliler” isimli grubun yaptığını yazdı.

Yazısının girişinde “Amerikalı dostu”ndan aldığını söylediği bilgileri paylaşan Ergün Diler’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“-Suriye ve kimyasal silah olayı nedir?

Öncekini de bunu da ESAD yapmadı. Pentagon'dan bana verilen bilgilere göre yani CIA'nın askeri kanadından gelen bilgilere göre durum bu!

-İyi de kim yaptı bunu o zaman?

Güzel soru!

-Cevap?

Var!

-Kim?

Saldırıyı Beyaz Miğferliler gerçekleştirdi. Bunlar, Soros tarafından yönlendirilir. İngiliz hükümetinin finanse ettiği, El Kaide'nin en zeki örgütü Beyaz Miğferliler, kimyasal silah saldırısını gerçekleştirdi. Çünkü İngiltere, ABD'nin Suriye'ye acil şekilde müdahil olmasını istiyor. Eğer olmazsa, yeni kimyasal saldırıları göreceğiz. Pentagon, kendi kararlarıyla bölgeye müdahil olmayı istiyor.

-Soros işin içinde yani?

Elbette! Göçmen politikasına bak, onu her seferinde görürsün! Suriye kilit önemde. Pentagon ile bir kanat çarpışıyor. Kavga büyük mü büyük!”

Al Masdar haber sitesinde konuyla ilgili benzer görüşlere yer verilen ve Paul Antonopoulos imzasıyla bir yazı yayımlanmıştı. İşte yazıdan bazı bölümler:

Bu sabah, İdlib’teki korkunç gaz saldırısında en az 58 kişi hayatını kaybetti. Ancak henüz soruşturmalar bile başlamadan ve kanıtlar ortaya çıkmadan önce, Avrupa Birliği Dış İşleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi olan İtalyan siyasetçi Federica Mogherini, “Esad rejimi bu ‘korkunç’ Suriye ‘kimyasal’ saldırısından sorumludur” diyerek Suriye hükümetini kınadı.

AB’nin üst düzey yetkilisinin neredeyse anında yaptığı suçlama, trajedinin arkasındaki gerçek henüz anlaşılmadan kamuoyunun feryadını tetikleyen tehlikeli bir emsal oluşturdu.

İsrail Cumhurbaşkanı Benjamin Netanyahu ve Uluslararası Af Örgütü kınama merasiminde sıraya geçtiler.

Sözümona Suriye hükümetinin düzenlediği Han Şeyhun’daki kimyasal silah saldırısından yalnızca birkaç saat sonra, El-Kaide bağlantılı Beyaz Miğferlerin iddialarını yalanlayan muhalif kaynaklardan gelen haberlerle açıklar oluşmaya başladı.

Örneğin yukarıdaki resimde görüldüğü gibi Beyaz Miğferler, insanların ölü bedenlerini gerekli güvenlik önlemleri olmadan, özellikle sürekli kullanılan maskelerle ve eldivensiz tutuyorlar. Bunlar önemsiz gibi görünse de, kullanıldığı iddia edilen sarin gazının neye benzediğini anlamak soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

Sarin gazına maruz kalınmasıyla başlayan birkaç saniye içerisinde, gazın etkileri kas ve sinir sistemini vurmaya başlıyor. Bağırsak ve idrar torbasının neredeyse hemen gevşemesi ve kusmanın başlaması söz konusu. Sarin gazının yoğun bir yerde kullanılması, binlerce kişinin ölümüne sebep olabiliyor. Ancak bu kadar tehlikeli bir gaz varken, Beyaz Miğferler cansız bedenlere açık derileri ile müdahale ediyorlar. Bu durum, birçok soruyu ortaya çıkarıyor.

Ortaya çıkan sorulardan bir diğeri de, sarin gazı mağdurlarıyla dolu bir hastanenin doktorunun nasıl oluyor da tweet atmaya ve video görüşmesi yapmaya zamanı oluyor. Bu soru büyük ihtimalle görmezden gelinip, unutulacak.

HM


En Çok Aranan Haberler