HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kınık CHP’de istifa depremi

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) tarafından tekrar aday gösterilmeyince partisinden istifa eden Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya, törenle Demokrat Parti (DP) saflarına katıldı.

(DHA) - Kaya ile birlikte CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Ramazan Canlı, Kınık Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Topçu, Mustafa Akın, Hüseyin Gider, CHP Kınık eski ilçe başkanları Doğan Dileç, Tuncay Ege ve 220 parti üyesi de istifalarını verip, DP’ye geçti.

CHP’nin 30 Mart’taki yerel seçimlerden Mehmet Çetinkaya’yı belediye başkan adayı olarak göstermesi üzerine partisinden istifa eden mevcut belediye başkanı Sülayman Kaya’ya destek veren bir grup öğle saatlerinde belediye binası önünde toplandı. Buradaki yaklaşık bin kişilik kalabalığa seslenen Çetinkaya, iki dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüttüğüne dikkati çekip, "2014 seçimleri için yeni bir ortam oluştu. Geçtiğimiz 10 yılda olduğu gibi sermayemiz sevgi, hoşgörü, barış, güzellik, insanlık ve temizliktir. Bize bu görev bir daha nasip olursa geçmiş yıllarda olduğu gibi insanı seven ve ona değer veren kendisini değil kentini seven bir belediye başkanı olacağıma burada toplanan halkın huzurunda söz veriyorum. Kınık halkının, belediyesinin sırtından geçinemeyenler beni sevmez. Biz mama yemeğe değil, halka hizmet için geldik. Kendimizde yemedik kimseye de yedirmedik. Bir tek hizmet için belediye imkanlarını halkla paylaştık. Hakkımda, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, "Süleyman Kaya’yı Kınık halkı belde ve köyleri tanımıyor' demiş. 2004 yılından beri Kınık halkına hizmet etmeseydim, insanlarla kucaklaşmamış olsaydım, 2009 yılında nasıl yüzde 51 oy aldım? En son yapılan kamuoyu araştırmalarında Kınık merkezde yüzde 70, belde ve köylerle birlikte toplamda kamuoyu desteğim yüzde 60’tır. Biz bu meydanlara yüreğimize güvendiğimiz için çıktık" dedi.

Başkan Kaya, daha sonhra kendisine destek veren kalabalıkla Demokrat Parti Kınık İlçe Teşkilatı’na kadar yürüdü. Burada Demokrat Parti Kınık İlçe Başkanı Mehmet Türkbaş, DP Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Muhsin Erdem tarafından karşılanan Kaya omuzlara alınıp, 'Başkan Kaya' sloganları atıldı. Burada bir konuşma yapan Kaya, “Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nden Cumhuriyetimizin partisi Demokrat Parti’ye katılmaktan büyük onur duyuyorum” dedi.

Kaya, daha sonra DP İzmir İl Başkanı Aydoğan Karaoğlu ve yeni partisinin ilçe teşkilatı üyeleriyle belediye geçti. Kaya ile birlikte CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Ramazan Canlı, Kınık Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Topçu, Mustafa Akın, Hüseyin Gider, CHP Kınık eski ilçe başkanları Doğan Dileç , Tuncay Ege ve 220 parti üyesi de istifalarını verip, DP saflarına katıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler