HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kırşehir’de okur-yazarlık seferberliği toplantısı yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ’okur-yazarlık seferberliği’ kapsamında Kırşehir’de Vali Necati Şentürk başkanlığında toplantı düzenlendi.Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci ve İl Seferberlik Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.

Kırşehir’de okur-yazarlık seferberliği toplantısı yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ’okur-yazarlık seferberliği’ kapsamında Kırşehir’de Vali Necati Şentürk başkanlığında toplantı düzenlendi.
Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci ve İl Seferberlik Yürütme Kurulu üyeleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Necati Şentürk, ülkemizin önemli sorunlarından bir tanesi olan okuma-yazma sorununun giderilmesi için seferberlik başlatıldığını söyledi.
Okuryazarlık Seferberliği kapsamında Kırşehir’de okuma-yazma bilmeyenler için kurslar açıldığını belirten Vali Necati Şentürk, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayelerinde, ülkemizde eğitime verilen önemin bir ifadesi olarak okuma-yazma seferberliği başlatılmıştır.
Okuma-yazma, hayat boyunca öğrenmenin temelini oluşturmaktadır. TÜİK verilerine göre Kırşehir’de 2017 yılında okuma-yazma bilmeyenlerin sayısı 7 bin 941’dir. Bu kişilerin büyük çoğunluğu yetişkinlerden oluşuyor.
Okuryazarlık Seferberliği kapsamında, Kırşehir’de okuma-yazma bilmeyenler için Halk Eğitim Merkezinde, 11 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edece kurslar açıldı. Bu konuda köy ve mahalle muhtarları da bölgelerindeki okuma yazma bilmeyenleri tespit etmelidir” dedi.
Toplantı, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz’in konu ile ilgili bilgiler vermesinin ardından yapılan fikir alış-verişi ile sona erdi.
Kırşehir’de okuma-yazma bilmeyenlerin oranı 7 bin 941 kişi iken 6 bin 293 kişi ise 65 yaş ve üstü olarak açıklandı. Şehir genelinde ise bin 209 kişinin de okuma-yazma bilip bilmediği yetkili kamu kurumları tarafından bilinmiyor.

Kırşehir’de okur-yazarlık seferberliği toplantısı yapıldı

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler