HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kısa cuma mesajları ile dostlarınızı sevindirebilirsiniz

Kısa cuma mesajları, bu mübarek günde en çok arananlardan oluyor. İslamiyette ayrı bir önemi olan cuma gününde sizde dostlarınıza kısa cuma mesajları gönderebilir, gönüllerini hoş edebilirsiniz.

Kısa cuma mesajları ile dostlarınızı sevindirebilirsiniz

Kısa cuma mesajları bugünlerin önemli unsurlarından biri haline geldi. İslamiyette önemli bir yeri olan bu önemli günde kısa cuma mesajları atan sayısı oldukça fazla. Hemen hepimiz bu mübarek günde ya anlamlı cuma mesajları alıyoruz, yahut bu mesajları gönderenlerden biri oluyoruz. Artık karşımızdakini bugün mutlu etmenin önemli unsurlarından biri olarak görülüyor kısa cuma mesajları... En anlamlı cuma mesajları göndermek isteyenler artık sadece SMS hizmetinde faydalanmıyor. Mobil uygulamaların giderek yaygınlaşmasıyla anlık mesajlaşma servislerinden, uygulamalarından da kısa cuma mesajları gönderirken faydalanılıyor. WhatsApp, Skype gibi uygulamalar da kısa cuma mesajları gönderilmek istendiğinde faydalanılan uygulamalardan bazıları olarak karşımıza çıkıyor. Bu mübarek Cuma gününde kısa cuma mesajları arayışındaysanız, sizde haberimizde yer alan anlamlı ve kısa cuma mesajlarından faydalanabilirsiniz.

ANLAMLI VE KISA CUMA MESAJLARI

Bu mübarek Cuma hürmetine, bizi sevdiğin kullar arasına kat. Bizi çok sabreden, çok şükreden kullardan eyle. Seni çok analım; ömrümüz sevdiğin, razı olacağın işlerle (amellerle) geçsin. Sıhhat ve Afiyette daim eyle. Sevdiklerimiz bize bağışla. Şüphesiz senin herşeye gücün yeter. Amin. Selam ve Dua ile Hayırlı Cumalar.

Allah'ım ! Rahmet, şefkat ve merhametine sığınarak huzurunda el açıyor, korku ve endişe içinde olan fakirlerin, yoksulların, ihtiyaçları ızdırar derecesine ulaşmış muhtaçların lisanıyla yalvarıyoruz: Bize dünyada tastamam bir afiyet ve ötelerde de Cennetini ve Rıdvanını ihsan eyle..ne nefsimizin ne de kullarından herhangi birisinin acımasızlığıyla bizi göz açıp kapayıncaya kadar olsun baş başa bırakma. Amin! Hayırlı Cumalar.

Biz ne biliriz ki Cuma nedir? Cuma'yı kılarken Sahabe-i Kiramın sevinçten gözleri dolardı ve korkudan tir tir titrerdi ama öyle bir korkuyduki bu bir daha ki Cuma'da olmamanın korkusuydu. Biz ne biliriz Cuma günlericami önlerinde meleklerin beklediğini ve cumaya gelenlerin isimlerini gümüş kalemlerle defterlere yazdığını...Her Müslümanın amel defterlerinini gümüş kalemlerle yazılması dileğiyle Hayırlı Cumalar...

Efendimiz hz. Muhammed (sav) sahabeleri ile bir cuma günü cami de konusurlarken Cuma günleri en az on mümin kardesine hayirli cumalar demek size cennet kapisini aralayacaktır demistir bende bu sebeple cennet kapisini aralamak niyeti ile degil EFENDIMIZ'in bi sözünü, bu istegini yerine getirmenin verdigi mutluluk ile Hayırli Cumalar dilerim.

Ey Allah'ım! Güçsüzlüğümüzü ve Senin isteklerini yerine getirmedeki yeteneksizliğimizi Sana şikayet ediyoruz. Üzüntümüzü ve tasamızı da yalnız Sana arz ediyoruz. Özünün hakikati ve yüzünün nuru üzerine yemin ederiz ki, Sana duyduğumuz ihtiyaç, Senin zenginliğine denk! Sana olan ihtiyacımız Senin büyüklüğün kadar… Bildirdiğin ve gizlediğin tüm isimlerini ve Kur'an-ı Kerim'i, kalbimizin baharı, gönlümüzün nuru, sıkıntımızın ilacı yap. Selam ve dua ile Hayırlı Cumalar.

Yine takvim yaprakları Cuma’yı gösteriyor,Rabbim bu mübarek gün hürmetine günahlarımızı af buyursun.Bizlere esenlik versin.Ahir zaman fitnelerinden ,kazalardan ,belalardan ,sıkıntılardan ,şerli kimselerin ve şeytanın tuzaklarından bizi ve sevdiklerimizi korusun.Hakkımızda hayırlı olan hacetlerimizi kabul buyursun.Selam ve dua ile hayırlı cumalar.

Kalplerde güller kurumuştu, yürekler buruk kalmıştı, sevgiler hasretti sevgiye, bu gün bir gül doğdu. Bu gülün tomurcuğunu ekin kalbinize, sulayın gülünüzü, gözyaşınızla, büyütün gülünüzü sevginizle, koklayın gülünüzü, duyun muştu kokusunu yüreğinizde, açın kalbinizi, girin gül bahçenize, sessizce eğilin bir güle, usulca koklayın bu gülü, güzelce alın elinize, verin sevdiğinize o tatlı gülü, çünkü o gül peygamber gülü. Cumamız gül kokulu olsun. Hayırlı cumalar.

Allah’ım, nerede kin varsa, oraya sevgi götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede darılma varsa, oraya barış götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede inkar varsa, oraya iman götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede umutsuzluk varsa, oraya umut götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede karanlık varsa, oraya aydınlık götürme gücünü ver bize. Hayırlı nurlu, bereketli cumalar.

Allah’ım hamd sanadır. Salatın, övdüğün ve seçtiğin kulun ve Resulün Muhammed’e ve Onun pak aline, ashabına olsun. Bize bu büyük Cuma gününde alemlere rahmet olarak gönderdiğin Resulüne salat ve selam ederek, katından bağışlanma ve kurtuluş ümid etmeyi nasip et. Dua dostlarımın sıkıntılarını bu günde, şimdi, hemen, takdirinle gider ve kurtuluş yolunda hepimize bir kapı aç. Amin.

Onlar, Sırf Rab'lerinin rızasını kazanmak için sabreder, namazı tam gerektiği şekilde kılarlar. Kendilerini ihsan ettiğimiz rızıklardan gerek gizli, gerek açık bir tarzda bağışta bulunur ve kötülüğe iyilikle mukabele ederler. İşte Onlardır dünya diyarının güzel akibetini kazananlar. (RA'D 22) Cumanız Mübarek Olsun! selam ve dua ile...!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler