HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kışanak, Ceylanpınar'a girişte durduruldu

Aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın da bulunduğu BDP'li grup, partilerinin Ceylanpınar ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Kışanak, Ceylanpınar'a girişte durduruldu

BDP'den bir önceki dönem Ceylanpınar Belediye Başkanlığı yapan İsmail Aslan'ı ve ilçe teşkilatını ziyaret etmek için ilçeye gelen Kışanak ve partililerin bulunduğu konvoy, ilçe girişinde güvenlik güçlerince durduruldu.

İlçede seçimlerin ardından yaşanan gerginlik nedeniyle kaymakamlık tarafından gösteri, yürüyüş ve toplantı yasağı getirildiğini hatırlatan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Garip ile bu duruma itiraz eden Kışanak arasında sözlü tartışma yaşandı.

Garip'in, önlemin ilçede huzursuzluk yaşanmaması için aldığını belirtmesi üzerine Kışanak, "Bunun için en uygun davranış seçilmişlerin ilçeye girmesidir. Aday olana destek ve moral verip çıkmasıdır" dedi.

Görüşmelerin ardından küçük bir grubun ilçeye girişine müsaade edilmesi üzerine, Kışanak ve beraberindekiler BDP Ceylanpınar Teşkilatı'nı ziyaret etti. Bir süre ilçede kalan Kışanak başkanlığındaki BDP heyeti, daha sonra Ceylanpınar'dan ayrıldı.

İlçe Güvenlik Kurulu, seçimlerin ardından başlayan gerginliğin devam etmesi nedeniyle Ceylanpınar'da bir ay süreyle toplantı, gösteri ve yürüyüş yapılmasını yasaklamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler