HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Kışlada PKK marşı" iddiasına soruşturma

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri 1. Komando Tugayı'nda askerlerin terör örgütü PKK marşı eşliğinde halay çektikleri iddiasına ilişkin, "Tugay Komutanlığı konuyla ilgili idari tahkikatı başlattı.

"Kışlada PKK marşı" iddiasına soruşturma

Kayseri Valisi, askerlerin okuduğu marşların içindeki sözlerde ve ifadelerde herhangi bir suç unsuru olup olmadığı konusunda Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu" dedi.

Gazeteciler, Valilikteki bir program sırasında Vali Düzgün'e, medyada yer alan "Kayseri 1. Komando Tugayı'nda askerlerin PKK marşı eşliğinde halay çektikleri iddialarını" sordu.

Düzgün, 1. Komando Tugay Komutanlığı'nda Mayıs ayı sonunda acemilik eğitimlerini bitiren erlerin dağıtımları öncesi serbest saatlerinde Kürtçe şarkı ve türküler eşliğinde halay çektiklerini gösteren bir videonun sosyal medyaya ve bazı basın yayın organlarına yansıdığını söyledi.

Cezai işlemi gerektirecek suç unsuru olup olmadığının yapılacak tahkikat sonunda belli olacağını ifade eden Düzgün, "Tugay Komutanlığı konuyla ilgili idari tahkikatı başlattı. Marşların içindeki sözlerde ve ifadelerde herhangi bir suç unsuru olup olmadığı konusunda da Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Görüntüler Kayseri'ye ait. Burada acemiliklerini tamamlayıp dağıtımı yapılan erler yer alıyor görüntüde" ifadelerini kullandı.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler