HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kıvrıkoğlu ve Erten, İlker Başbuğ'u ziyaret etti

Emekliye ayrılacak olan Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, cezaevinde İlker Başbuğ'u ziyaret etti.

İSTANBUL (CİHAN)- Yüksek Askeri Şura kararlarıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan YAŞ üyesi olarak atanan Orgeneral Metin Erten ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı süresi sona eren ve emekliye ayrılacak olan Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Silivri Cezaevi'ne sürpriz ziyarette bulundu. İki eski kuvvet komutanı, Ergenekon davasından müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genel Kurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'u ziyaret etti.

2013 yılı Yüksek Askeri Şura kararı ile görev süreleri sona eren Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve YAŞ üyesi olarak atanan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, iki gün ara ile Silivri Cezaevi'ne ziyarette bulundu. Görev sürelerinin sona ermesine birkaç gün kalan Kuvvet Komutanları Kıvrıkoğlu ve Erten, Ergenekon davasında darbeye teşebbüs etmekten müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'u da ziyaret etti. Erten, iki gün önce kapalı görüşte Başbuğ ile görüştü. Kıvrıkoğlu ise bugün Adalet Bakanlığı izni ile bir saat süre ile açık görüşte Başbuğ ile görüştü. Görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi alınamadı.

Öte yandan, general rütbesindeki bazı subayların da dün Ergenekon davasından çeşitli hapis cezalarına çarptırılan üst rütbeli sanıklara ziyarette bulundukları öğrenildi. Erten'in atandığı YAŞ üyeliğinden istifa ederek Kıvrıkoğlu ile birlikte emekliye ayrılacağı iddia edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler