HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kızılçam ormanı yanıyor

Türkiye'nin birçok ilinde etkili olan şiddetli fırtına, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde çıkan yangının 500 hektara yayılmasına neden oldu.

Kızılçam ormanı yanıyor
Karabük'ün Çıraklar Köyü mevkiinde başlayan orman yangını, 21 saat sonra kısmen kontrol altın alınabildi.
[ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/kizilcam-ormani-yaniyor-alevler-kontrol-altina-alinmaya-calisiliyor/9934/256628/)
Edinilen bilgiye göre, Karabük'ün Çıraklar Köyü mevkiinde dün öğlen saat 13.00 sıralarında çıkan yangın, 21 saat sonra kısmen kontrol altın alınabildi. 70'in üzerinde itfaiye aracı, arazoz ve su tankının yanı sıra 30 iş makinesi, 500'e yakın personelin mücadele ettiği yangın ile ilgili bilgi veren Karabük Orman İşletme Müdürü Emin Uzunsoy, "Yayılmayı büyük ölçüde önledik. Yangın tehdidi altında bulunan Çıraklar, Toprakcuma, Kadıbükü, Yayla, Üçbölük ve Ceren köylerinde gerekli güvenlik tedbirlerini aldık. Dün öğlen saatlerinden itibaren söndürme çalışmalarını yürüten arazoz, dozer ve ekipler tarafından yangını çember altına almayı başardık. Yayılmayı önleyerek, yangını kısman kontrol altına aldık. Birkaç saat içinde de tamamen kontrol altına alabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.
Sağanak yağışın beklendiği bölgede, yağmurla birlikte yangının kısa sürede söndürülmesi öngörülüyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler