HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kızlarının hayat fişini çektiler

Lösemili Meryem Topçu’nun yakınları başında Kur’an okumak için hastanedeki odasına girdiler ve...

Kızlarının hayat fişini çektiler

İSTANBUL Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde kan kanseri tedavisi gören ve solunum cihazına bağlı olarak yaşatılan 22 yaşındaki Meryem Topçu´nun ailesi, eve götürmek istedikleri kızlarının, yaşam destek ünitesindeki fişini çekti.

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/yasam/hastanede-otanazi-soku-hastanede-otanazi-soku/4602/112654/)

[**

**](https://www.mynet.com/saglik-mudurlugunden-otenazi-sorusturmasi-110100477690 )

Doktorlar olayı 25 dakika sonra farkettiğinde genç kadının yaşamını yitirdiği anlaşıldı. Polis, fişin bilinçli mi yoksa kaza sonucu mu çekildiğini araştırıyor. Bir yıldır lösemi hastalığıyla mücadele eden, bir kız çocuğu annesi Meryem Topçu, önceki gece saat 01.00 sıralarında rahatsızlandı. Meryem Topçu´nun kalbi durunca Acil Dahiliye Servisi´ne indirilerek yaşama döndürüldü. Ancak bir süre sonra tekrar durumu ağırlaşarak kalbi ikinci kez duran Topçu´nun yakınları dün Acil Servis´e geldi.

Fiş çekiliyor

Doktorlar Meryem Topçu’nun bir süre daha yaşatılabilmesi için ameliyat edilmesi gerektiğini söyledi. Meryem’in yakınları buna karşı çıkıp, “Ameliyat olsa da ölecek olmasa da, Bari son günlerini evinde bizimle geçirsin” dediler. Doktorlar Meryem’i hayatta tutan cihazlardan ayrılmasıyla öleceğini söyledi. Bitlisli aile bir türlü ikna olmadı. Doktorlarla tartışan hasta yakınları dün saat 15.20 sıralarında arbede çıkardı. Güvenlik görevlileri araya girip tartışmayı önledi. “O zaman biz Meryem’in yanına gidelim. Kur’an okuyup, dua edelim” dediler. Doktorlar bu isteğe karşı çıkmadı. Aile üyesi 8 kadın Meryem’in yanına girdi. Kur’an okudu ve dua etti. Aile üyelerinden biri Meryem’in solunum cihazının fişini çekti ve nefes almasına yardımcı olan boruyu ağzından çıkardı. Saat 15.45’te odaya giren hemşire fişin çekilmiş olduğunu ve borunun hastanın ağzından çıkarıldığını gördü. Meryem ölmüştü.

Soruşturma sürüyor

Doktorlar durumu hemen hastane polisine bildirdi. Hastane polisi de Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliği dedektiflerine haber verdi. Görevli doktorlar polise bir kadın yakının Meryem´in solunum cihazının fişini çektiğini söyledi. Polis, hastanede bulunan 8´i kadın 9 hasta yakınını, savcının talimatıyla gözaltına alarak sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü´ne götürüldü. Cinayet Masası ekipleri katta bulunan hasta ve görevlilerin ifadelerine başvurdu. Asayiş Şube Müdürlüğü´ne çağırılan serviste görevli doktorlar da “Meryem Topçu´nun solunum cihazını çekik olarak bulduk” ifadesini verdi.

Kavgada mı çıktı

Başka bir iddiaya göre ise Meryem’i götürmek isteyen aile üyeleriyle, doktorlar ve diğer sağlık personeli arasında yaşanan kavga sırasında bir kişinin ayağı solunum cihazının kablosuna takıldı. Fiş prizden çıktı ve Meryem öldü. İl Sağlık Müdürlüğü akşam saatlerinde olayla ilgili idari soruşturma açıldığını duyurdu. Bir polis yetkilisi, doktorlar, Meryem’in yakınları ve hastanenin güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesinden sonra olayın netlik kazanacağını söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler