HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KKTC'li heyetten Zeytin Dalı Harekatı'na destek

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Töre ve beraberindeki heyet, Reyhanlı ilçesinde ziyaretlerde bulundu

Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için Hatay'a gelen KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ve beraberindeki heyet, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde temaslarda bulundu.

Töre ve beraberindekiler ilk olarak Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'yi ziyaret ederek, bilgi aldı.

Reyhanlı 11 Mayıs Şehitler Derneğine de ziyarette bulunan heyet, Dernek Başkanı Ahmet Tuna ile görüştü.

Töre, ziyarette yaptığı konuşmada, Reyhanlı'nın 11 Mayıs 2013 tarihinde teröre 53 şehit verdiğini, son olarak harekat sırasında teröristlerce yapılan roketli saldırılarda hayatını kaybedenlerin olduğunu anımsattı.

Anadolu'nun her yerinde şehitler olduğuna işaret eden Töre, "Bu terör belası çok büyük sıkıntılar yaratmıştır. Türkiye'nin kalkınmasını, büyük devlet olmasını engellemek adına yabancı emperyalist ülkeler tarafından bu coğrafyada terör örgütleri beslenmekte, silah yardımı yapılmakta ama Allah'a şükür Türkiye'miz güçlüdür. Bunların üstesinden gelecektir. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." diye konuştu.

- Sınırdaki hastaneye ziyaret

Heyet, daha sonra Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki Türk Silahlı Kuvvetlerinin İlk Yardım Hastanesini de ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Töre, şehitleri olmayan bir ülkenin bağımsız kalamayacağını söyleyerek, "Terör saldırıları bir insanlık ayıbıdır. Dolayısıyla Mehmetçik'imiz Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı yapıyor. Biz bunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz." ifadesini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler