HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kobani kutlamasına müdahale

Kobani'de YPG'nin IŞİD güçlerine karşı üstünlük kazanması ve Kobani'nin denetimini ele geçirmesi iddiaları Türkiye'de heyecanla karşılandı.

Diyarbakır, Batman, Van, Mardin'de halaylar çekilerek kutlamalar yapıldı. Kutlamalada taşkınlık yapan gruplara polis müdahale etti. Öte yandan İstanbul'da da Taksim ve Kadıköy'de Kobani için kutlamalar yapıldı.

Kobani’nin Kürt güçlerinin eline geçtiği yolunda gelen haberler üzerine, Diyarbakır’da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binası önünde toplanmaya başlayan bir grup, halaylar çekerek, kutlamalara başladı.

Diyarbakır'da Kobani kutlaması

Suriye’nin Kobani bölgesinde 134 gündür Kürt güçleri ile IŞİD arasında çatışmalar sürerken, bugün bölgeden IŞİD’e ağır kayıp verildiğine yönelik haberlerin gelmesi üzerine bir grup DBP’li, Diyarbakır’daki parti binası önünde toplanarak, kutlama yaptı. Parti otobüsünden çalınan Kürtçe şarkılar eşliğinde saatlerce halaylar çeken grup, sık sık slogan attı.

HAKKARİ'DE 500 KİŞİ SLOGAN ATTI

Hakkari'de akşam saatlerinde Bulvar Caddesi'nde belediye binası önünde kalabalık topladı. Yaklaşık 500 kişi Kobani lehine slogan atarak, havai fişekler ve halaylarla kutlama yaptı. Araçlarla şehir turu atan kalabalığa, vatandaşlar da evlerinin balkonları ve camlarından destek verdi.

BATMAN'DA HALAYLI KUTLAMA

Kobani’nin Kürt güçlerinin eline geçtiği haberleri üzerine Batman’da davul zurna eşliğinde halay çeken kalabalık, Öcalan lehine sloganlar attı.

'Kobani Kürt güçlerin eline geçti'

Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Atatürk parkı önünde toplanan kalabalık, Kobani’nin Kürt güçlerinin eline geçmesini davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı. Havai fişeklerin patlatıldığı kutlamalarda polis geniş güvenlik önlemi aldı. Kutlama merkezinin Hür Dava Partisi’ne yakın olması nedeniyle polis parti önünde de güvenlik önlemi aldı.

İSTANBUL'DA GERGİNLİK

İstanbul'da Kadıköy'deki Kobani gösterisinde, eylemci grup havaya ve çevreye havai fişek atınca, polis gruba plastik mermi ve gazla müdahale etti. Bazı göstericiler gözaltına alındı.
HDP Kadıköy İlçe binası önünde saat 20.00 sıralarında toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, Altıyol'daki Boğa Heykeli'ne doğru yürüyüşe geçti. HDP, SDP ve Kaldıraç gruplarına ait bayraklar ve flamalar taşıyan grup, meydanda halaylar çekerek sloganlar atmaya başladı.

Grup içerisinden bazı kişilerin havaya havai fişek atması üzerine, polis grubu sözlü olarak uyardı. Grup sloganlar atmaya devam ederken, Kadıköy yönünden gelen otobüs yolunu da kapattı. Eylemciler, kısa süre sonra Bahariye Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada havaya ve çevreye havai fişekler atılması üzerine, polis gruba plastik mermi ve gazla müdahale etti.
Eylemciler Bahariye Caddesi'nde ara sokaklara dağılırken, Çevik Kuvvet ekipleri grupları Bahariye ve Moda sokaklarında takibe aldı. Olaylar sırasında bazı göstericiler gözaltına alındı.

VAN’DA GÖSTERİCİLERE POLİS MÜDAHALE EDİLDİ

Suriye’nin Kobani kentinin kontrolünün YPG’ye geçmesi sonrası Van’da bir grup Sanat Sokağı’nda bir araya gelerek havai fişek ve halaylarla kutlama yaptı. Zaman zaman Cumhuriyet Caddesi üzerine çıkarak trafiği kapatan göstericiler, güvenlik önlemi alan polislere de havai fişek atmaya başladı. Bunun üzerine polis göstericilere gaz bombasıyla müdahele etti. Uzun süre polis ile göstericiler arasında yaşanan kovalamaca sonrası göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.

HAVAYA SIKILAN KURŞUN 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA İSABET ETTİ

Kobani’nin Kürt güçlerinin eline geçtiği yolundaki haberler, Kamışlı'da havaya sıkılan kurşunlarla kutlandı. Havaya sıkılan kurşunlardan birisi Mardin’in Nusaybin ilçesinde 5 yaşındaki bir çocuğa ve park halindeki bir araca isabet etti.

Kobani’nin Kürt güçlerinin eline geçtiği yönündeki haberler üzerine, Nusaybin’e komşu olan Kamışlı'da kutlamalar düzenlendi. Kutlamalar esnasında Kamışlı'dan havaya sıkılan kurşunlardan birisi, Nusaybin'de evinin önünde kutlamaları izleyen 5 yaşındaki Harun Sevinç’e ve park halinde bulunan 35 NA 1280 aracın arka camına isabet etti. Olay yerine gelen polis, araç etrafına güvenlik çemberi çekti. Vatandaşlar tarafından Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sevinç yapılan ilk müdahaleden sonra Mardin’e sevk edildi. Polis, olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

(AJANSLAR)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler