HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kobani'de 32 gencin anısına kurulacak parka CHP'li belediye talip

Suruç'ta ölen gençler adına yapılacak parka Antalya'da Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal talip oldu.

Kobani'de 32 gencin anısına kurulacak parka CHP'li belediye talip

Antalya'da Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, partisinin genel başkan yardımcısı Veli Ağbaba'nın Suruç'ta 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından, "Burada katledilen gençlerimizin anısına belediyelerimiz tarafından Kobani'ye bir çocuk parkı inşa edeceğiz" açıklamasına "Seve seve" diye karşılık verdi.

Ümit Uysal, Muratpaşa Belediyesi'nin, Lara Falez bandı üzerinde yer alan Engelsiz Kafe, Spor ve Yaşam Alanı'nda gazetecilerle bir araya geldi. Uysal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından, "Burada katledilen gençlerimizin anısına belediyelerimiz tarafından Kobani'ye bir çocuk parkı inşa edeceğiz" açıktlamasının hatırlatılması üzerine "Gerekirse sorumluluk alırız" dedi.

Dünyadaki bütün çocukların kütüphaneyi ve oyuncağı hak ettiğini belirten Uysal, "Hele hele savaş mağduru çocuklar. Seve seve biz de katkı veririz" dedi. Belediyenin geçmiş yıllarda, IŞİD saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan Yezidiler, Kürtler, Türkmenler ve Musul Kerkük bölgesinden göç edenlere, oradaki çocuklara yardım elini uzattığını belirten Uysal, şunları söyledi:

"Yine teröre karşı mesaj olması için Dersimspor ve Kerkük Musalla Spor, iki istikrarsız bölgenin futbol takımını proje olarak Muratpaşa'da konuk etmek istemiştik. Dersimspor geldi, Kerkük Musalla Spor tam geleceğinde IŞİD saldırısına uğradı, 2 futbolcusu öldürüldü, biri kaçırıldı. Gelemediler. Kürdüyle, Yezidisiyle, Türkmeni ve Süryanisiyle o bölgedeki masum sivil halkı, çocukları yalnız bırakmamak lazım. Gerekirse sorumluluk alırız. Genel merkezle de görüşüyoruz."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler