HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KOBİ ve esnaflar için işyeri maliyetlerini azaltmanın yolları

KOBİ, esnaf, çiftçi ve işletmeciler için, iş hayatında kaliteden ödün vermeden maliyetleri kısmak ve kârlılığı artırmak daha önce olmadığı kadar gerekli.

KOBİ ve esnaflar için işyeri maliyetlerini azaltmanın yolları

Peki kaliteden ödün vermeden karlılığı artırmak mümkün mü? Sorunun cevabı evet. Bunun için yapılması gerekenlere ise kısaca göz atalım.

Hedef belirleyin

İşletmenizin küçüklüğü veya büyüklüğü önemli değil. Bir işletme için en önemli şey, öngörü geliştirebilmek, hızlı ve akılcı kararlar alabilmektir. Eğer bir plan ve programa göre hareket ediyorsanız, olası kriz durumunda veya öngörülemeyen herhangi bir durumda riski minimuma indirmiş olursunuz. Bunun yanı sıra, plana göre hareket ettiğiniz için gereksiz harcamalar da yapmamış olacak ve ek maliyetin önüne geçmiş olacaksınız.

İnovasyona ve yeniliklere açık olun

Teknolojinin ilerlemesi ve iş dünyasındaki yenilikler özellikle KOBİ’lerin işlerini büyük oranda kolaylaştırıyor. Bu yenilikleri takip etmek ve işletmenize uygulamak kaliteden ödün vermeden maliyetleri düşürmenize yardımcı olacaktır. Örneğin, işyerinizde siparişler için hâlâ otomasyona veya dijitale geçmemişseniz, hem vakit hem de para kaybediyorsunuz demektir...

Düzenli aralıklarla toplantılar gerçekleştirin

Süreçlerin gidişatını değerlendirmek ve büyük resmi görebilmek için düzenli aralıklarla çalışanlarınız, ekibinizle veya yönetimle bir araya gelin. Böylelikle birinin veya bir ekibin gözünden kaçanı diğerlerinin görmesi sağlanabilir ve olası maliyetler önlenebilir.

Akılcı depolama ve lojistik yapın

Özellikle KOBİ ve esnaflar için depolama, lojistik maliyetlerde önemli bir yer tutar. Son yılalrda gelişen depolama ve lojistik çözümleri de yine KOBİ ve esnafların işini büyük oranda kolaylaştırırken maliyetleri de düşürecektir.

İşinize uygun ulaşım-ulaştırma çözümleri kullanın

Bir işletmenin en önemli ihtiyaçlarından birisi olan araç, ürünlerin taşınmasından satışına, ürün temininden dağıtımına kadar tüm alanlarda ihtiyacınız olan en önemli değişken. Aracın işinize uygun olması, ilk alım fiyatı ve toplam kullanım giderleri ile ekonomik olması araç seçiminde dikkat edilmesi gereken parametreler. Yapılan işe göre değişse de, doğru aracın seçimi işletme maliyetlerinin azaltılmasında en önemli kalemlerden.

Ticaretin ileri gelenleri her zaman KOBİ'nin ve esnafın yanında olan Fiat'la buluştu!

2016 model Doblo ve Fiorino'lar, mart ayına özel 24.000 TL 20 ay 0 faiz fırsatıyla, sizi bekliyor! İşinize uygun çözümler sunan ekonomik Fiat modellerini daha yakından görmek için tıklayın!

Bu sayfada reklam uygulaması yapılmıştır.

.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler