HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kocaeli'de otluk alanda 6 boş el bombası ve silah parçaları bulundu

Körfez ilçesinde otluk alanda, Makina Kimya Endüstrisi (MKE) yapımı 6 boş el bombası, fünye, tapa ile mermi çekirdekleri, kovanlar, Kalaşnikof silaha ait şarjörler ve tüfek parçaları bulundu.

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, ihbar üzerine, polis ekiplerince yapılan araştırmada Körfez turnikeler mevkisindeki otluk alanda, poşetler içinde mühimmat ve silah parçaları bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan çalışmalarda, 3 poşet içinde 87 mermi çekirdeği, 176 kovan, Kalaşnikof silaha ait 4 boş şarjör, gez, Kalaşnikof mekanizması, 6 MKE yapımı taarruz tipi içi boş el bombası, el bombasına ait fünye, el bombası tapası ile bir şahsa ait nüfus cüzdanı, ehliyet ve sigorta kartı bulunmuştur. Yapılan çalışmalarda, kimlik sahibi şahsın 17 Mayıs 2013'te Mudanya Nüfus Müdürlüğüne kayıp müracaatında bulunduğu ve yeni kimlik çıkarttığı, şahsın GBT ve UYAP kayıtlarında herhangi bir ilişik kaydının mevcut olmadığı anlaşılmıştır.

Olayla ilgili Körfez nöbetçi savcısının talimatıyla el bombasına ait fünye bomba imha uzmanlarınca patlatılmış, diğer malzemeler muhafaza altına alınarak gerekli incelemeler başlatılmıştır."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler