HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kocaeli'deki FETÖ/PDY davalarında karar

Mahkeme iki sanığı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl üçer ay hapis cezasına çarptırdı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında yargılanan iki sanık "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl üçer ay hapis cezasına mahkum edildi.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Işıl Arslan ile avukatı Hüseyin Sel katıldı.

Son sözü sorulan sanık Arslan, "ByLock" çıktığı belirtilen telefonunu kullanabilmesi, WhatsApp ve sosyal medya programlarını kurması için "FETÖ üyeliği" suçundan ceza alan eşi İsa Cengiz Arslan'ın kendisine yardımcı olduğunu ifade ederek, "Ben eşimle konuştum, telefonuma ByLock programı indirip kullandığına dair bir şey söylemedi. Yani telefonuma ByLock indirip indirmediğine dair bana olumlu olumsuz bir cevap vermedi. Ben eşimin telefonuma ByLock yüklemediği kanaatine vardım. Eşimin tanık olarak dinlenilmesini mahkemenin takdirine bırakıyorum." diye konuştu.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini, ByLock yükleyip kullanacak kadar bilgisinin olmadığını ileri süren Arslan, "FETÖ ile hiçbir irtibatım ve bağlantım yoktur. Suçsuzum, beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanığın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı Sel, savcının mütalaasına katılmadıklarını belirterek, önceki savunmalarını tekrar ettiğini, müvekkilinin öncelikle beraatine, mahkeme aksi kanaatte ise lehe hükümlerin uygulanmasını istedi.

Mahkeme heyeti sanığın "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapsine karar verdi.

- Diğer duruşma

Aynı mahkemedeki diğer duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan, daha önce meslekten ihraç edilen tutuklu sanık eski polis memuru Hüsamettin Çakır ve avukatı Ali Aydın katıldı.

"ByLock" kullanmadığını ileri süren sanık Çakır, "hudaverdi29" kullanıcı adını kullanmadığını, okunan "ByLock" baz bilgilerini ve mesaj içeriklerini kabul etmediğini söyledi.

Tanıkların aleyhindeki ifadelerinin doğru olmadığını ileri süren Çakır, şöyle konuştu:

"Gümüşhane'de etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyen herkes beni tanımadıkları halde hakkımda ifade vermiş. Bunları kabul etmiyorum. Ben FETÖ'cü olsaydım 10 yıldır sürdürdüğüm polislik mesleğini büyük şehirlerde ve şehir merkezlerinde yapardım. Ben genelde küçük illerde ve uzak ilçe karakollarında çalıştım. Kesinlikle terör örgütü üyesi değilim. Uzun süredir tutuklu olmam nedeniyle ben ve ailem mağdur durumdayız. Buna rağmen devletime küsmedim ve küsmeyeceğim. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum."

Cumhuriyet savcısı, önceki mütalaasını tekrarlayarak sanığın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istedi.

Sanık avukatı Aydın, mütalaayı ve müvekkili hakkındaki tanık ifadelerini kabul etmediklerini dile getirerek, "Dosyada, müvekkilimin FETÖ üyesi olduğuna dair somut bir delil yoktur. Tanıklar emniyette baskı altında ifadelerini vermişlerdir. MİT raporunda çelişkiler mevcuttur. 1 aydır tutukludur. Beraatini ve tahliyesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Hüsamettin Çakır'ın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler