HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kocaeli'deki FETÖ/PDY davasında karar

Eski Kocaeli FEM Dershaneleri Genel Müdürü Mehmet Karaoğlan, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

KOCAELİ (AA) - Eski Kocaeli FEM Dershaneleri Genel Müdürü Mehmet Karaoğlan, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, 7 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve ve "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlamaları yöneltilen tutuksuz sanık ile avukatı katıldı.

Duruşmada, tanık A.Ü'nün, Karaoğlan'ın Zaman gazetesi temsilcisi olduğu yönünde verdiği ifadenin tutanağı okundu.

Hakkındaki iddiaya ilişkin söz verilen Karaoğlan, tanık A.Ü'yü tanımadığını, iddia ettiği gibi Zaman gazetesinin sorumlusu değil, eğitimci olduğunu öne sürdü.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanığın "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçundan beraatına, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ise cezalandırılmasına karar verilmesini istedi.

Sanık avukatı Fatih Dişçi ise önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, müvekkilinin beraatını talep etti.

Karaoğlan da esas hakkındaki savunmasında, eğitim dışında herhangi bir faaliyetinin olmadığını savunarak, beraatını istedi.

Duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığa "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan, 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Eski Kocaeli FEM Dershaneleri Genel Müdürü Mehmet Karaoğlan hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve ve "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlamasıyla hazırlanan iddianamede, sanığın 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler