HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kocaeli'deki halkevinin kapatılması protestosu

Gözaltına alınan 13 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından salıverildi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, Halkevleri Derneği Şubesi'nin izinsiz kurs düzenlediği gerekçesiyle mahkeme kararıyla kapatılması kararını protesto eden gruba müdahalede gözaltına alınan 13 kişi, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, izinsiz kurs düzenlendiği gerekçesiyle Halkevleri Derneği Körfez Şubesi'nin kapatılmasının ardından mühürleme işlemi için gelen zabıta ekiplerine engel olmaları üzerine polis ekiplerinin müdahalesinde gözaltına alınan 13 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi.

Emniyetteki ifadelerinin ardından 13 kişi, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

İzinsiz kurs düzenlendiği gerekçesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünün şikayeti üzerine mahkeme, Halkevleri Derneği Körfez Şubesi'nin kapatılmasına karar vermiş, dün karar sonrası mühürlemek için halkevine giden Körfez Belediyesi zabıta ekipleri ile Halkevi, CHP, ÖDP ve Kocaeli Eğitim-Sen üyeleri arasında tartışma çıkmıştı.

Zabıtanın haber vermesi üzerine olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, uyarıları dikkate almayan gruba müdahale etmiş ve 13 göstericiyi gözaltına almıştı. Daha sonra zabıta ekipleri, mahkeme kararıyla kapatılmasına karar verilen Halkevleri Derneği Körfez Şubesi'nin kapısını mühürlemişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler