HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Koltuk değnekli dilenci polisi görünce yürümeye başladı

Gaziantep'te, biri engelli numarası yaparak dilenen 2 kardeş, polis tarafından yakalandı.

Koltuk değnekli dilenci polisi görünce yürümeye başladı

Şikayet üzerine gelen polisleri gören erkek dilenci elindeki koltuk değneğini bırakıp normal yürümeye çalışırken gözaltına alındı, kız kardeş ise "5 yıldır bu işi yapıyorum, ilk kez yakalandım. Çekmeyin sevgilim görmesin" dedi.

Gaziantep'te, biri koltuk değnekli 2 dilencinin Asri Mezarlık yakınlarındaki Bahaeddin Nakıboğlu Bulvarı üzerinde sürücülerden para istemeye başladı. Bazı sürücüler rahatsız oldukları dilencilerin trafiği de tehlikeye düşürdüğünü görünce durumu polise bildirdi. İhbar üzerine polis ekipleri, bölgeye yönlendirildi ve 2 dilenciye ulaşıldı.

'SEVGİLİM GÖRMESİN'

Ancak, bir elinde koltuk değneği tutan ve kız kardeşinin yardımıyla engelli gibi kendisini göstererek dilenen genç, polisi görünce bir anda koltuk değneğini bıraktı ve yürümeye başladı. Polisler şaşırdıkları bu durum sonrası engelli numarası yaparak dilenen genç ile kız kardeşini gözaltına aldı. Yapılan incelemede engelli numarası yapan 23 yaşındaki Hakan A. ile 21 yaşındaki kardeşi Leyla A. olduğu ve Karabük'ten gelerek Gaziantep'te dilendikleri ortaya çıktı.

Erkek dilenci kendisine yöneltilen soruları yanıtsız bırakırken, kız kardeşi Leyla A. ise 5 yıldır dilendiğini belirterek, "5 yıldır bu işi yapıyorum, ilk defa yakalandım ve başıma böyle bir olay geldi" dedi. Gazetecilerin kendisini görüntülemesinden rahatsız olan Leyla A., "Çekme sevgilim görmesin. Hırsızlık yapsak daha mı iyi? Biz burada sadaka topluyoruz" dedi.

Polisler kimlik sorgusu yaptığı kardeşleri, büyükşehir belediyesi zabıta ekiplerine teslim etti. Zabıta Karakolu'na götürülen 2 dilenciye Kabahatler Kanunu kapsamında 91'er lira idari yaptırım cezası kesildi ve dilenerek kazandıkları saptanan 50 liraya da el konuldu. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler