HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

“Korsan Kitap Araştırması”na Baykuş ödülü

YAYBİR’in de üyesi olduğu Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu-YAYFED’in 2014 yılında, kitap yayıncılığında korsanla mücadele ve telif hakları hakkında farkındalığı geliştirmeye yönelik “Korsan Kitap Araştırması”; Baykuş Ödüllerinde “Sosyal Baykuş” kategorisinde gümüş ödüle layık görüldü.

Araştırma sektörünün tek meslek kuruluşu olan ve sektörün Türkiye’deki standartlarının belirlenmesi ile takibi konusunda çalışmalar yapan Türkiye Araştırmacılar Derneği (TÜAD)’ın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği 2015 Baykuş Ödüllerinde, YAYFED’in yaptığı “Korsan Kitap Araştırması” Sosyal Baykuş kategorisinde ödül aldı. Adile Sultan Sarayı’nda gerçekleşen 2015 Baykuş Ödül töreninde Sosyal Baykuş kategorisinde “Korsan Kitap Araştırması” ile Gümüş Ödülü, Yöntem Araştırma temsilcileri ve Projenin Koordinatörü YAYBİR Yönetim Kurulu Üyesi Günseli Ocakoğlu birlikte aldı.

Toplumun korsan kitap algısını, satın alma eğilimlerini ve bunların arkasında yatan nedenleri ortaya çıkarmak, konuyla ilgili tüm paydaşların görüşleriyle duruma dair bir strateji geliştirmek amacıyla yapılan Korsan Kitap Araştırması; Dünya Araştırmacılar Birliği ESOMAR’ında üyesi olan Yöntem Araştırma şirketi tarafından yürütüldü.

Türkiye’de korsan kitaba yaklaşım, özellikle genç kesimde korsan eğiliminin nedenleri ve bunun yarattığı zararlar konusunda farkındalığı ortaya koyan araştırma; korsan kitabın ayıplı bir davranış ve bir suç olduğu olgusunun toplumun tüm kesimlerinde bilinç ve algı düzeyinde artırılması gerektiğini gösteriyor.

En Çok Aranan Haberler