HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Korsan teknesiyle koylarda keşif

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde korsan teknesiyle günübirlik tura çıkan yerli ve yabancı tatilciler, Akdeniz'in eşsiz koylarında denize girip güneşleniyor, ardından teknedeki köpük partisinde eğleniyor.

Fethiye İlçesi'ne bağlı Ölüdeniz'de Belceğiz Plajı'ndan hareket eden günübirlik tur teknesi yerli ve yabancı tatilcilere Akdeniz'in eşsiz güzelliklerini keşfetme imkanı sunuyor. 120 kişi kapasiteli 3 katlı tekne, korsan teknelerine benzerliğiyle dikkat çekiyor. Bu benzerlikten faydalanan tekne çalışanları da korsan kıyafetleriyle hizmet veriyor.

KOYDA DENİZ SUYU SICAKLIĞI 5-6 DERECE DÜŞÜYOR

Ölüdeniz'den açılan tekne ilk olarak Deve Plajı'nda mola veriyor. Tatilciler burada tekneden inip denize giriyor. Daha sonra Soğuk Su Koyu'nda demirleyen tekneden denize atlayan tatilciler, tatlı suyla deniz suyunun karıştığı koyda yüzüyor. Soğuk Su Koyu adını, denize karışan tatlı su kaynağının, deniz suyundan soğuk olmasından alıyor. Fethiye'de deniz suyu sıcaklığı 30 derece ölçülürken bu koyda su sıcaklığı 5-6 derece düşük ölçülüyor. Bizans döneminden kalma kalıntıların bulunduğu Saint Nicholas Adası açıklarında yemek molası verilirken, tatilcilere adayı gezme imkanı da sunuluyor. Daha sonra Akvaryum Koyu ve Mavi Mağara'ya uğrayan korsan teknesi, son olarak dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi'ne ulaşıyor. Tatilciler burada da tekneden inip 45 dakika boyunca vadiyi keşfetme imkanı buluyor.

DENİZDE KÖPÜK PARTİSİ

Gün boyun güneşlenip eşsiz koylarda yüzen tatilciler dönüş yolunda teknenin güvertesinde verilen köpük partisinde eğleniyor. Yerli ve yabancı şarkılar eşliğinde köpüğe bulanan tatilciler, çılgın danslarla günün yorgunluğunu atıyor. Tatilciler tekne turu kapsamında su sporları yapma imkanı da buluyor. Sürat motorunun arkasına iple bağlı 'Ringo' adı verilen yuvarlak bota binenler, deniz üzerinde yüksek sürate ulaşmanın keyfini tadıyor.

KORSAN KONSEPTİ İLGİ ÇEKİYOR

Tatil için Fethiye'ye gelen İspanyol Pedra Verdu, arkadaşlarıyla unutulmaz bir gün geçirdiğini söyledi. Bol bol yüzüp eğlendiğini anlatan Verdu, fırsat bulursa tatili bitmeden tekrar tekne turuna katılacağını dile getirdi. Tekne işletmecisi Kenan Kocatepe ise 1996 yılından bu yana günübirlik tekne turu düzenlediklerini, ilçeye gelen tatilcilerin bu turlara yoğun rağbet gösterdiğini söyledi. Teknenin korsan konseptiyle hizmet verdiğini aktaran Kocatepe, bu konseptin özellikle yabancı turistlerin ilgisini çektiğini kaydetti. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler