HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Köse ve Ünal'ın tutukluluklarının devam kararı

Tutuklanan eski emniyet müdürü Ömer Köse ile başkomiser Erkan Ünal'ın tutukluluklarının devamına karar verildi.

Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarıldıktan sonra tutuklanan eski emniyet müdürü Ömer Köse ile başkomiser Erkan Ünal'ın tutukluluklarının devamına karar verildi.

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği, emniyetteki paralel yapı operasyonu kapsamında nöbetçi hakimlikçe tutuklanan şüpheliler eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse ve başkomiser Erkan Ünal ile ilgili aylık tutukluluk incelemesi yaptı.

Şüphelileri temsilen mahkemede hazır bulunan avukat Ömer Turanlı, tahliye talep etti.

Suçların mahiyeti, mevcut delil durumu ve adli kontrol tedbirlerinin bu aşamada yetersiz kalacağını dikkate alan hakimlik, bu şüphelilerin tutukluluklarının devamına hükmetti.

Hakimlik, geçen hafta dosya üzerinden inceleme yaptığı tutuklu şüphelilerden Ramazan Bolat'ın, isnat edilen "özel hayatın gizliliği ihlal etmek" suçunun vasıf ve mahiyeti, öngörülen cezanın alt ve üst sınırı, tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar vermişti.

Mahkeme, aynı inceleme kapsamında, şüphelilerden Osman Özgür Açıkgöz ve Kürşat Durmuş'un da tutukluluk hallerinin devamını öngörmüştü.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde ifadeleri alınamayan 17 polis hakkında yakalama kararı çıkarılmış, mahkemece yapılan sorgulamanın ardından yakalama emirleri kaldırılırken, 17 kişiden Ramazan Bolat, Kürşat Durmuş, Osman Özgür Açıkgöz, Ömer Köse ve Erkan Ünal'ın tutuklanmasına karar verilmişti.

İstanbul'da emniyetteki "paralel yapı" operasyonları kapsamında aralarında Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer'in bulunduğu toplam 52 kişilik tutuklu sayısı, Bolat'ın geçen hafta tahliye edilmesiyle 51'e düşmüştü. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler