HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Köşk cinayeti şüphelisini 8 yıl sonra parmak izi yakalattı

Aydın'ın Köşk ilçesinde, uyurken çok sayıda bıçak darbesiyle öldürülen Coşkun Kara'nın katil zanlısı olarak 8 yıl sonra dayısının oğlu gözaltına alınıp tutuklandı.

Köşk cinayeti şüphelisini 8 yıl sonra parmak izi yakalattı

Aydın'ın Köşk İlçesi'nde, uyurken çok sayıda bıçak darbesiyle öldürülen 37 yaşındaki Coşkun Kara'nın katil zanlısı olarak 8 yıl sonra, o dönemde husumetli olduğu dayısının 35 yaşındaki oğlu E.Y. gözaltına alınıp, tutuklandı. Suçlamaları kabul etmeyip, çelişkili ifadeler veren E.Y.'nin parmak izinin olayın meydana geldiği evdeki parmak izleriyle uyuştuğu belirlendi.

Üç çocuk babası Coşkun Kara, 2 Ağustos 2007 gecesi, Soğukkuyu Mahallesi, Tomurcuk Sokak'taki evinde yalnız uyurken kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından 25 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Olaydan 3.5 ay sonra polis, şüpheli olarak B.D.'yi gözaltına aldı. Tutuklanan B.D., 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra delil yetersizliğinden serbest kaldı. Kamuoyunda 'Köşk cinayeti' olarak bilinen cinayetin dosyası 8 yıl sonra tekrar açıldı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş şube Müdürlüğü ekipleri, değişen parmak izi inceleme teknolojisi sayesinde delilleri tekrar inceledi. Yapılan karşılaştırmalarda, evin penceresinden kaçan cinayet şüphelisinin pervazda bıraktığı parmak izlerinin, daha önce evde hiç rastlanılmayan bir kişiye ait olduğu tespit edildi. Araştırmaları bu yönde derinleştiren polis, öldürülen Kara'nın o dönemde dayısının oğlu E.Y. ile küs olduğunu belirledi.

Bunun üzerine E.Y.'nin parmak izini alan polis, evdekilerle uyuştuğunu belirledi. E.Y., bunun üzerine gözaltına alındı. Polisteki ve savcılıktaki sorgusunda, suçlamaları kabul etmeyen E.Y., Kara ile aralarında husumet olmadığını ileri sürdü. Ancak, E.Y.,'nin o dönemdeki polis kayıtlarında Kara ile kavgaları nedeniyle birkaç kez karakolluk olduğu belirlendi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.Y., çelişkili ifadeleri ve parmak izinin uyuşması nedeniyle tutuklandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler