HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Köy imamı Suriye’de savaşa katıldı iddiası

Çanakkale'nin Kaykılar köyünde imamlık yapan Tahsin B., Ramazan ayı öncesi, Adana'ya gitmek üzere izne ayrıldı. Bir daha köye dönmeyen imam B.'nin Suriye'de süren savaşa katıldığı öne sürüldü.

İlk görev yeri olan Bayramiç ilçesine bağlı Kaykılar köyüne 1 yıl önce imam olarak atanan Adanalı Tahsin B., Ramazan ayı öncesi, memleketine gitmek üzere yıllık izne ayrıldı. Ancak B., izin süresi dolmasına rağmen köye dönmedi. Bunun üzerine köy muhtarı Halil Avcı, imam B.'ye ulaşmaya çalıştı. Cep telefonu da dahil iletişim bilgilerinde irtibat kurulamayan imamın durumu müftülüğe bildirildi. Yapılan araştırmada, kendisine ulaşılamayan B.'nin Suriye'ye gittiği öne sürüldü.

Sosyal medyadaki hesabından sürekli Suriye'ye destek çağrısı yapan İmam B.'nin, Adana'da görev yapan imamlara da kızdığı görüldü. Tahsin B., sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "Adana'da imamlık yapıp da Suriyeli mazlumlar için çaba sarf etmeyen hele de genç cami görevlilerine sesleniyorum. Gidin atın lan kendinizi Taş köprüden aşağı. Siz ayakta dolaşan leşlersiniz" dedi. Tahsin B., bir başka paylaşımında ise, "Artık yeter. Her gününüzün aynı olduğu. Ne var kendinize gelin. Adana fukara der. Burayı mutlaka bulun, elinizden bir şey gelmeli. Özellikle Adana'da imamlık yapan cami imam hatiplerine sesleniyorum. Ulan siz ne için yaşıyorsunuz? Sokaktaki dilencinin bile bir davası var iken sen neyin peşinden koşuyorsun bre ahmak? Vallahi kardeşlerimizin bize bıraktığı karılarının ve çocuklarının ahı, cehennemden bizi çıkartmaz. Biraz araştırın. İslam'ı size öğretilen ve size birilerinin biçtiği rolden çıkın artık ahmak oğlu ahmaklar. Çanakkale dağları temür” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayı öncesinde imamın memleketine gitmek için ayrılması ve geri dönmemesinin köy halkını mağdur ettiğini söyleyen muhtar Halil Avcı, köylerinde halen imam olmadığını söyledi. Defalarca aramasına rağmen imama ulaşamadığını da söyleyen Avcı, "Kendisini ararken, imamımızın Irak-Suriye'deki çatışmalara katıldığını duyduk. Dedikodulara göre orada savaşıyormuş. Biz de durumu müftülüğe bildirdik" dedi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler