HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Köylüler İstiklal Marşı'na klip çekti

Burdur'da, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle, köy halkı ve öğrencilerin katılımıyla İstiklal Marşı'na klip çekildi.

Köylüler İstiklal Marşı'na klip çekti

250 kişinin rol aldığı klip sosyal paylaşım sitesine de konulurken, 10 bine yakın izlendi.

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü dolayısıyla Çanakkale ruhunu öğrencilere daha iyi anlatabilmek amacıyla Kozluca Köyü İlk ve Ortaokulu sınıf öğretmeni 32 yaşındaki Raziye Güngör'ün önerisiyle okul yönetimi tarafından çalışma başlatıldı. Bu kapsamında köy sakinleri ve öğrencilerin de katılımıyla İstiklal Marşı'na klip çekilmesi kararlaştırıldı. Köylüler, öğretmenler, okul görevlileri, imam, kamu kurumları temsilcileri ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu 250 kişinin katılımıyla klip çekildi. Çekimleri 3 gün süren yaklaşık 5 dakikalık klipte rol alanlar 41 mısradan oluşan İstiklal Marşı'nın 36 mısrası tek tek okurken, son 5 mısrası ise öğrenciler tarafından toplu halde seslendirildi. Sosyal paylaşım sitesine de konulan klip, 10 bine yakın izlendi.

'MISRA MISRA OKUDUK'

Okul Müdürü 28 yaşındaki Nasuh Mıhladız, "İstiklal Marşı'nı mısra mısra, 7'den 70'e teyzelerimizle amcalarımızla okuyarak çok güzel bir klip çektik. Çekimleri 3 gün sürdü ve öğrencilerle birlikte 250 kişi rol aldı" dedi.

Klibi çeken öğretmen Raziye Güngör, Kurtuluş ve Çanakkale savaşlarının Türk milletinin tek yürek olmasıyla kazanıldığını vurgulayarak, "Bunun önemini öğrencilerimize anlatabilmek için, çocuklarımızda bu ruhu yaşatmak, bu ruhu öğretmek için imamından doktoruna, hemşiresinden mühendisine herkes destek oldu" diye konuştu.

'GURUR DUYDUM'

Klipte rol alanlardan Kozluca Belediyesi eski Başkanı 74 yaşındaki Ahmet Yavuz, "Çanakkale'yi 2 kez ziyaret ettim. İçimde oraya karşı bir aşk, bir sevda vardı. Oraları üzülerek gezdim. Klipte rol almaktan gurur duydum. Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümünde bir mısralık katkıda bulunduk" derken, 76 yaşındaki Şerife Kartal da klip çekiminde duygulandığını, izledikten sonra ise gurur duyduğunu vurguladı.

VALİ KÜRKLÜ'YÜ ZİYARET ETTİLER

Klibin oluşmasında görev alan köylüler ve öğrencilerden oluşan bir heyet Burdur Valisi Hasan Kürklü'yü de ziyaret etti. Okul Müdürü Nasuh Mıhladız ve beraberindeki heyeti tebrik eden Vali Kürklü, "Özellikle yeni nesle hangi badirelerden geçtiğimizi, ne gibi zorluklar çekilerek bu ülkenin kazanıldığını, 7'den 70'e herkesin bu ülkenin kurtarılmasında nasıl rol oynadığını öğretmemiz lazım. Bu da ona yönelik bir çalışma olmuş" dedi. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler