HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Koza Holding'e operasyon

Koza İpek Holding'in 23 şirketinde arama başlatıldı. Operasyon sonrası 6 kişi gözaltına alındı.

İngiltere'de olduğu iddia edilen Akın İpek hakkındaki gözaltı kararının bu nedenle uygulanamadığı öğrenildi. Operasyonun ardından Akın İpek canlı yayında şirketlerinde yapılan polis aramasıyla ilgili açıklamalar yaptı. İpek, "Bize Ereğli demir çelikten milyon dolarlık yardım aldığımız iddia ediliyor. Benim bugüne kadar Ereğli Çelik adlı şirketten bir kuruş bile almışlığım yoktur. Uzaktan yakından ilgim yok." dedi.

Ankara'nın Yeni Mahalle ilçesindeki Koza İpek Holding yönetim kurulu binasına saat 08.00 sıralarında çok sayıda polis ekibi geldi. Çevik kuvvet polislerinin de güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yapılan aramaların gerekçesi, "örgüte maddi kaynak sağlamak"

Arama yapılan yerler arasında, Kanaltürk ve Bugün televizyon binaları, Koza Davetiye’nin binası, holdingin Eskişehir yolundaki binası ile Dikmen’deki İpek Üniversitesi bulunuyor.

Operasyonu Nazlı Iıcak canlı yayında böyle değerlendirdi

AKIN İPEK'İN EVİ VE İPEK ÜNİVERSİTESİ DE ARANDI

Ayrıca, Akın İpek'in evinde de arama yapıldığı kaydedildi. Mali şubeye ait ekiplerin, İpek Üniversitesi'nde de arama yaptığı ifade edildi.

Şirketin bünyesindeki medya organları arasında Millet ve Bugün gazeteleri, Kanaltürk ve Bugün televizyon kanalları ile Kanaltürk Radyo bulunuyor.

İpek Medya'dan Tarık Toros, polis operasyonunu şöyle duyurdu:

Televizyon kanalarında yer alan haberlerde, MASAK ekiplerinin Koza-İpek Grubu genel merkezinde arama yaptığı ifade edildi.

BASKIN CANLI YAYINDA

Gruba ait televizyon kanallarında baskın canlı yayında tartışılıyor.

İSTANBUL'DA HAREKETLİLİK YOK

Koza İpek Medya Grubunu oluşturan kurumların bulunduğu Mecidiyeköy'deki binada herhangi bir hareketlilik gözlenmiyor.

Ortaklar Caddesi'ndeki binada Kanaltürk Televizyonu, Bugün TV ve Bugün Gazetesi bulunuyor.

Operasyondan kareler FOTO GALERİ

OPERASYONUN GEREKÇESİ

Anadolu Ajansı'nın servis ettiği haberde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding'in 23 şirketinde arama başlatıldığı belirtildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik devam eden soruşturma kapsamında, söz konusu örgüte finans desteği sağladığı ve örgütün propagandasını yaptığı gerekçesiyle holdingin çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 23 şirketinde arama başlattı.

Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Koza İpek Holding'in 23 şirketine yönelik başlatılan aramalarda 6 kişi gözaltına alındı. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek hakkında da gözaltı kararı bulunduğu, yurtdışında olduğu için kararın uygulanamadığı öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Koza İpek Holding merkez binası, İpek Üniversitesi Kampüsü'nde bulunan bağlı bir şirket, Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek'in Gaziosmanpaşa'daki evi başta olmak üzere holdinge bağlı şirketlerde arama başlatıldı.

Aramalar sürerken 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İngiltere'de olduğu iddia edilen İpek hakkındaki gözaltı kararının bu nedenle uygulanamadığı öğrenildi.

SİLAH SEVKIYATI HABERİNİN YAYINLANDIĞI GÜN

Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, baskını Twitter hesabından "İpek Medya Grubu'na polis eşliğinde gözdağı ve susturma operasyonu başladı. Holding merkezimize polis baskını yapıldı. Yazıklar olsun! IŞİD'e silah sevkıyatını ortaya çıkardığımız gün medya ve grubumuza baskın" satırlarıyla duyurdu.

AKIN İPEK'İN ANNESİNDEN TWİTTER'DA TEPKİ

Koza - İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in annesi Melek İpek, İpek Medya Grubu'nda yapılan polis araması ile ilgili tepkisini paylaştığı ayet ile gösterdi.

Melek İpek, Twitter hesabından Yunus Suresi'nin 85. ayetini paylaştı: “Biz yalnız Allah'a tevekkül ettik. Rabbimiz, bizi zalimler topluluğunun baskı ve şiddetine maruz bırakma!” ayetini paylaştı.

Melek İpek daha sonras ise “Kalbi dürüst olmadıkça kulun imanı doğru olmaz. Dili doğru olmadıkça da kalbi doğru olmaz.” tweetini takipçileriyle paylaştı.

6 İSİM İÇİN GÖZALTI KARARI İDDİASI

Habertürk'ten Cemal Doğan'ın haberine göre ise Koza-İpek Grubu'na bu sabah başlatılan operasyon kapsamında holdigin sahibi Akın İpek ile birlikte Koza İpek Grubu CEO'sunun da aralarında bulunduğu 6 üst düzey yönetici hakkında gözaltı kararı alındığı iddia edildi.

GRUBUN FAALİYET ALANLARI

Koza-İpek Holding olarak bilinen grup medya, enerji, madencilik gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. Grup bünyesinde Koza Altın KOZAL.IS Koza Madencilik, İpek Doğal Enerji şirketleri halka açık işlem görüyor.

AA'nın 'yurtdışına kaçtığı iddia ediliyor' dediği Akın İpek'ten ilk açıklama

Yurtdışına kaçtığı iddia edilen Akın İpek'ten ilk açıklama geldi. Kendi grubuna ait Kanaltürk televizyonuna gönderdiği açıklamada İpke, "Trafik borcum bile yok" ifadelerini kullandı.

Akın İpek'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Grubuma ve emime baskın yapıldığımız öğrendim, çocuklarımın odasına kadar girmişler, Savcı bey şahsım hakkında sorulmayan soru kalmadı. Sadece belli medya organlarının deli saçma iftiraları vardı, onları da araştırdık
Ben zerime bir şey sıçratmadan dikkatli yaşadım.
Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım
Üzerimde leke kalması bütün kamu.
Benim trafik suçum dahi yok.
Grubum da tertemizdir.

İPEK'İN EVİNDE ARAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan isimlerden birinin Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek olduğu iddia ediliyor. Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberde ise "Koza İpek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in yurtdışına çıktığı öne sürüldü" bilgisi yer aldı.

Savcılık talimatı ile arama işlemlerini yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Akın İpek’in Ankara’da bulunan evinde de arama yaptığı belirtiliyor.

YÖNETİCİLERİ SOSYAL MEDYADAN BU TWEETLERİ ATTI

Akın İpek canlı yayında konuştu

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, operasyonlar sırasında "bir kuruş kara para" bulunması durumunda Holding'i iddia sahiplerine vereceğini belirtti.

İpek operasyon esnasında Kanatürk ekranlarına bağlanarak görüşlerini açıkladı. Yaptıkları bütün harcamaların hepsinin de resmi olduğunu vurgulayan İpek, "Resmi olmayan tek bir kuruş param bile yok. Şimdi siz üç ayda bir yayınlanan bu kadar uluslararası olarak tanımlanan bir şirkete leke atabilir misiniz? Tutmaz! Duruşumu ortaya koyarım. Bu arada benim için, grubum için akla hayale gelmeyen iftiralar ediyorlar. El insaf be kardeşim! Şimdi ben tabi bunları söyleyen insanları görünce yazıklar olsun diyorum. Ne olursa olsun bir insan yalan olduğunu bile bile, iftira olduğunu bile bile bu kadar masum bir insana nasıl bu kadar hakarette bulunabilir. Eğer bir baskın yapacaklarsa bankaya baskın yapsınlar ve bankaya sorsunlar. Ereğli demir'e sorsunlar kardeşim, böyle bir para göndermiş mi bana. Yok bunların hiçbirisi. İşte baskınlarda şirketler yüzde 10 üzerinde değer kaybetmiş. Ben bunları sırtımda taşımıyorum" dedi.

-"MASAK'A YAZI YAZACAĞIM"-

MASAK tarafından istenen bütün bilgi ve belgeleri tam ve eksiksiz olarak teslim ettiklerini, imzalanarak tutanak altına alındığını daha önce söylediklerini anlatan İpek, "Geriye doğru bütün şirketlerimizde 5 yılık, 8 yıllık geriye doğru incelemeler yapıldı ve mantıklı mantıksız aramadan bütün evrakı teslim ettik. Bütün sorulara tereddüte mahal kalmayacak şekilde cevap verdik. Bunun devletin kayıtlarında olduğunu söyledik" dedi. Akın İpek şöyle devam etti:

"Bu neye benzedi biliyor musun, içinde oturduğunuz evin kapısını kırıp içeri girmeye benzedi. MASAK başkanına da yazılı olarak soracağım. Benim çocuklarımın bile odasına girdiler. Neden girdiniz diye. Bir kuruş kara para bulsunlar, bir kuruş haksız para bulsunlar, bu parayı kendilerine iade edeceğim, 7 milyar doları kendilerine vereceğim. Yok böyle bir şey bu tamamen hayal mahsulü boş bir iftira. İnsan haklı olduğu zaman rahat konuşur, haksız ise çekinerek konuşuruz. Şu anda İngiltere'de gece gündüz sondaj yapıyorum. Yurt dışında böyle bir girişim yapan bir şirket, nasıl bilgilerini saklayabilir. Birazcık akıl, birazcık vicdan. Bugüne kadar ne istedilerse verdim. Hele en son istedikleri bir belge var Türkiye Cumhuriyeti'nde hiçbir kimseden bu kadar yoğun bir belge istememişlerdir. Üç ayda bitecek belgeyi biz birkaç günde bitirip verdik kendilerine. Bir tane kara para bulsunlar, Allah beni kahretsin, bütün şirketi kendilerine vereceğim. Bütün parayı kendilerine vereceğim. Çok açık söylüyorum bulamayacaklar. Bir tek haksız para bulamayacaklar. Bu da onların hayat hikâyelerine kara bir sayfa olarak yapışsın. Beni arayanları nezaketen tek tek teşekkür ediyorum."

KILIÇDAROĞLU İPEK'İ ARADI

Bu arada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek’i telefonla aradı.

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun İpek'ten MASAK tarafından şirketlerine yapılan operasyonla ilgili bilgi alarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği belirtildi.

Açıklamada, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın da, İpek Medya Grubu Binasına giderek geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğu ifade edildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler