HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KPSS 2016/4 tercih işlemleri bugün sona eriyor

KPSS 2016/4 tercih işlemleri bu akşama kadar devam edecek. KPSS tercih işlemi sonrasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde 1677 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek.

KPSS 2016/4 tercih işlemleri bugün sona eriyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı KPSS işlemleri devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB), 1677 sözleşmeli personel alacağına dair ilanı resmi internet sitesinden 12 Nisan 2016 Salı günü yayınlamıştı. Bu kapsamda alınacak 1677 sözleşmeli personelin dağılımı 550 Ziraat Mühendisi, 400 Gıda Mühendisi, 80 Su Ürünleri Mühendisi, 71 Harita Mühendisi ve 10 Balıkçılık Mühendisi ,566 Veteriner hekimi şeklinde olacak. KPSS 2016/4 tercih işlemleri her zaman olduğu gibi yine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi internet sitesinden gerçekleştirilecek.

TERCİH İŞLEMLERİNDE SON GÜN 2 MAYIS

Sözleşmeli personel alımı için ilanın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sitesinden yayınlanmasının ardından, bu personel alımı için başvuru dönemi de başladı. 26 Nisan 2016 Salı günü başlayan KPSS 2016/4 tercih işlemi 2 Mayıs 2016 Pazartesi gününe kadar sürecek. Adayların bu süre zarfında tercih işlemlerini yapmaları gerekecek, çünkü tanınan sürenin uzatılmayacağı daha önce duyurulmuştu.

SONUÇLAR KISA SÜREDE AÇIKLANACAK

Normalde sınavların ya da tercih işlemlerinin gerçekleştirilmesinin ardından uzun sayılabilecek sürelerde bekleyen adaylar için KPSS 2016/4 tercih işlemi sonrasında süreç böyle işlemeyecek. 2 Mayıs Pazartesi günü tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından 6 Mayıs Cuma günü tercih sonuçları başvuruda bulunan adaylarla ÖSYM tarafından paylaşılacak.

ÖSYM ADAY İŞLEMLERİ SİSTEMİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen sınavlara giren adaylar, ÖSYM ile ilgili tüm işlemlerini ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nden gerçekleştirebilecekler. Sınav başvuru işlemlerinden, tercih işlemlerine, aday bilgilerinin güncellenmesine kadar hemen her işlemi adaylar kendileri bu sistem üzerinden gerçekleştirebiliyor.

KPSS 2016/4 TERCİH İŞLEMİ İÇİN TIKLAYIN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler