HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KPSS 2017/8 tercih işlemleri yarın son gün! Tercih sonuçları ile ilgili tüm detaylar!

KPSS tercih işlemleri artık son günlerini yaşıyor! Kamu görevliliği için kritik dönemeçlerden bir tanesi olan tercih sonuçları merakla beklenecek ve KPSS tercih sonuçları sonrasında atamalar yapılacak sonrasında da Genel Müdürlük tarafından doğrudan atanmayı bekleyecekler. Bu kritik süreçlerin en önemlisi olan KPSS tercih işlemleri saat kaçta sona erecek ve tercih sonuçları ne zaman belirlenecek, haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte KPSS tercih sonuçları ile ilgili her şey!

KPSS 2017/8 tercih işlemleri yarın son gün!  Tercih sonuçları ile ilgili tüm detaylar!

KPSS 2017 tercih işlemleri, 19 Temmuz'da yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, 21 Temmuz Cuma günü de KPSS 2017/8 tercih işlemleri başladı. Tercih işlemleri açısından son gün yarın olduğunu hatırlatmakta fayda var; gün sonu itibariyle KPSS tercih işlemleri sona eriyor. Bunun ardından Sağlık Bakanlığı - Türkiye Hlak Sağlığı Sözleşmeli Pozisyonlara yerleştirmeleri yapılacak. KPSS tercih sonuçları ise elbette her zamanki gibi ÖSYM'nin resmi sitesi aracılığı ile duyuruluyor. KPSS tercih işlemleri ile ilgili sık bilinen bir yanlış da, tercih işlemlerinin mesai saatleri içerisinde bittiği ile ilgili ancak ÖSYM'ye göre, tercih işlemleri için son gün 27 Temmuz, ancak gün içerisinde tercih işlemleri yapılacak. Yani saat 23.59'a kadar bu tercih işlemleri yapılabilir durumda olacak.

KPSS TERCİH SONUÇLARI İLE İLGİLİ DİĞER DETAYLAR

ÖSYM, KPSS tercih işlemleri ile ilgili şu detaylı bilgiyi kamuoyuna duyurdu; Adaylar tercihlerini, 21-27 Temmuz 2017 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 27 Temmuz 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre uzatılmayacaktır. Tercihler “https://ais.osym.gov.tr” adresinden alınacaktır. Gün içerisinde pekçok kez 'KPSS tercih işlemleri uzatılacak mı?' sorgusu yöneltiliyordu ve bu açıuklamayla ÖSYM'nin tercih sonuçları için bu kararı da netleşmiş oldu.

Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile yerleştirme ücretini (15,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 28 Temmuz 2017 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 28 Temmuz 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Belirtilen süre içinde ücretini ödemeyenlerin tercihleri geçersiz sayılacaktır.

TERCİH BAŞVURULARI İLE İLGİLİ DİĞER DETAYLAR: KPSS TERCİH KILAVUZU ve BAŞVURU ŞARTLARI

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla ilgili lisans programından mezun olunması zorunludur. (Ebelik Lisans Programı) Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, göreve başlama işlemleri yapılmayacaktır.

Adayların sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

Tercih yapmak istediğiniz sözleşmeli pozisyonları belirleyiniz ve 30’u geçmemek üzere istek sıranıza göre yazınız. Bu sıralamada sözleşmeli pozisyonun size uygunluğu ve sizin bunlara vereceğiniz öncelikler son derece önemlidir.

Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan programlarına (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabileceklerdir.

Yerleştirmenin Yapılması

Bu kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.

-Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

- Yerleştirme yapılırken ÖSYM tarafından; sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/program ile sözleşmeli pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

- Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların ilgili kurumlarca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

- Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir sözleşmeli pozisyona yerleşememiş olacaktır.

Yerleştirme Sonuçlarının İlanı

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını 11 Ağustos 2017 tarihinde T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Yerleşme bilgileri ÖSYM tarafından ilgili kurumlara elektronik ortamda verilecektir.

Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kurumlara başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun internet sitelerinden öğreneceklerdir.

Adaylar, tercihlerini Ek'te yer alan KPSS-2017/8 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler