HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KPSS soru ve cevapları yayınlandı: Cevap kağıtlarına ulaşmak için tıklayın!

KPSS soru ve cevapları an itibariyle yayınlandı. AİS ÖSYM, soru ve cevap kağıtlarını kendi internet sitesinden ulaşıma açtı. KPSS'ye giren adaylar, soru ve cevap kağıtlarına, 10 gün müddetle ais.osym.gov.tr adresinden ulaşabilecekler. KPSS sınavı geçtiğimiz ay gerçekleşmiş ve bugünden itibaren KPSS soru ve cevapları yayınlandı. İşte ÖSYM tarafından yayımlanan soru ve cevap kağıtları...

KPSS soru ve cevapları yayınlandı: Cevap kağıtlarına ulaşmak için tıklayın!

ÖSYM'nin düzenlediği KPSS sınavına giren adayların cevap kağıtları, ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden an itibariyle yayınlandı. Yayınlanan KPSS soru ve cevap kağıtları, 10 gün boyunca kamu adayları tarafından erişilebilir durumda olacak. Bununla birlikte ÖSYM, KPSS soru ve cevapları ile ilgili oldukça mühim bir duyuru yayınladı;

27 Mayıs 2017'de uygulanan KPSS alan sınavlarının 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri), 2. oturumu (hukuk, iktisat, maliye) ile 28 Mayıs 2017 tarihinde uygulanan KPSS alan sınavlarının 3. oturumuna (işletme, muhasebe, istatistik) giren adayların cevap kağıtlarının görüntülerini ve cevap kağıtlarına yaptıkları işaretlemeleri, ais.osym adresi üzerinden bugünden itibaren 10 gün süreyle inceleyebilecekleri duyuruldu.

KPSS SORU ve CEVAP KAĞITLARI NASIL GÖRÜNTÜLENEBİLİR?

KPSS SORU ve CEVAPLARINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

21 Mayıs'ta gerçekleştirilen KPSS sınavının soru ve cevap kağıtlarının yayımlandığı form, üzerindeki soru numaralarına tıkladığında, her farklı soru için açılan her pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru ve yanlış ile ilgili analiz yapabiliyorlar. Sorular, adayın sınavlarda kullandığı kitapçıkların soru ve cevap diziliminde görüntülüleniyor. Ayrıca, ÖSYM'nin soru ve cevap kağıtlarında adayların sınavdaki toplam doğru, yanlış ve boş alanları birlikte görüntülenebilir.

ÖSYM'DEN SORU ve CEVAP ANAHTARI İÇİN AÇIKLAMA

Adaylar, ÖSYM’nin internet adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kağıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, cevap kağıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler