HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KPSS soru ve cevapları yayınlandı! İşte 2017 KPSS soru kitapçığı...

ÖSYM'nin resmi sitesi KPSS sorularını yayınladı. 21 Mayıs Pazar saat 10:00'da gerçekleştirilen KPSS soru ve cevapları erişimine açıldı. İşte sonuçlar...

KPSS soru ve cevapları yayınlandı! İşte 2017 KPSS soru kitapçığı...

KPSS heyecanını geride bırakan adaylar merakla KPSS sınav sorularının yanıtlarını bekliyordu. Ve nihayet ÖSYM'nin resmi sitesinde KPSS soruları yayınlandı. 21 Mayıs Pazar saat 10:00'da gerçekleştirilen KPSS Genel Kültür Genel Yetenek sınav soru ve cevapları erişimine açıldı. İşte KPSS sınav soruları ve yanıtları...

2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) temel soru kitapçıklarını yayınlayan ÖSYM'nin resmi sitesine yoğun bir ilgi başladı. KPSS sınava başvuran adayların sınav sorularını görebilmeleri için ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden bilgileri ile giriş yapmaları gerekiyor. T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile sisteme giren adaylar soru kitapçığına erişmiş olacak.

KPSS EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI

KPSS GENEL KÜLTÜR GENEL YETENEK SORU KİTAPÇIĞI

KPSS soru ve cevapları yayınlandıktan sonra adaylar merakla kendi cevaplarını kontrol etmek için sisteme giriş yaptı. Erişime açılan 2017-kpss A grubu ve öğretmenlik (genel yetenek-genel kültür) temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarı (% 20) ile 2017-KPSS A grubu ve öğretmenlik(eğitim bilimleri) temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı (%10) yukarıda yer alan linkten adayların erişimine açıldı.

KPSS PUANI NASIL HESAPLANIR?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

KPSSP120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS İlkbahar Dönemi sınavı sonucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanının hesaplanmasını isteyen adayların YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.

Bir testte, en az bir ham puanı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS’de en az bir ham puanı bulunmayan adayların yabancı dil standart puanı hesaplanmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Tablo-1’deki testlerden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak hesaplanacak olan KPSS puan türleri Tablo- 2’de gösterilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşları bu puan türleri arasından seçecekleri KPSS puanlarını kullanacaklardır.

Tablo-2’de gösterilen ağırlıklara göre, testlerden ve YDS puanlarından elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasında kullanılan standart puanların tümünün olması gerekir.

Adayların ASP’leri kullanılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları, adayları, A Grubu Kadrolar için giriş sınavlarına KPSS puanlarına göre çağıracaklar, giriş sınavı yapmayacak olan kamu kurum ve kuruluşları atamalarda doğrudan KPSS puanlarını kullanacaklardır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler