HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KPSS'de usulsüzlük operasyonu

KPSS operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerle çok sayıda avukatın görüşmek istemesi nedeniyle emniyette yoğunluk yaşandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerince yürütülen KPSS operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerle çok sayıda avukatın görüşmek istemesi nedeniyle emniyette yoğunluk yaşandı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, soruşturmanın yürütüldüğü Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerinin giriş kapıları önünde toplanan bir gurup avukat, zanlılarla görüşme talebinde bulundu.

Aynı zanlı için birden fazla avukatın görüşme talebinde bulunması nedeniyle soruşturmayı yürüten birimlerin girişlerinde yoğunluk oluştu. Avukatların aynı anda içeri girmek istemesi üzerine giriş kapıları kapatıldı, avukatlar tek tek içeri alındı.

Gözaltına alınan her zanlı için ortalama 5 avukatın görüşme talebinde bulunduğu öğrenilirken, bazı zanlıların avukatlarıyla yaklaşık 7 saat süren görüşmelerin ardından susma haklarını kullandıkları belirtildi.

Daha önce düzenlenen KPSS operasyonunda gözaltına alınan zanlıları savunan yaklaşık 45 avukatın, ikinci operasyonda gözaltına alınanları da savunmak için talepte bulunduğu kaydedildi.

Öte yandan, bazı avukatların da görüşme için bekleyen diğer avukatlara destek için geldiği öğrenildi. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler