HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KPSS'nin sabah oturumu başladı

Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS),hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebe testlerinin yer aldığı sabah oturumu başladı.

Ankara- Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince gerçekleştirilen sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da saat 9.30'da başladı. Kimlik ve güvenlik kontrolleriyle salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adaylar, sınavın başlama saatinden önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulundu.Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol edilerek alındı.

Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemlerinin ardından salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okudu. İlgili oturumda cevaplanacak test için kullanılacak sınav evrakıyla içinde kalem, silgi bulunan kutular dağıtıldı.Adaylara, 40'ar soruluk hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebe testlerini cevaplamaları için 210 dakika süre verilecek.Sınavın saat 14.30'da başlayacak oturumda da adaylara 40'ar soruluk çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi ile uluslararası ilişkiler konularına ilişkin testler verilecek.

Adaylar, bu testleri 210 dakikada cevaplayacak.-Haftaya ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı bulunarak, zorunlu olmak şartıyla tek oturumda 14 Temmuz'da gerçekleştirilecek. ÖABT'de adaylar, 40 soruluk alan bilgisi testi ve 10 soruluk alan eğitimi testinde yer alan soruları 75 dakikada cevaplayacak.(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler