HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KPSS'siz memur alımı yapan kurumlar listesi belli oldu

KPSS'siz memur alımı yapan kurumlar hangileri merak ediliyor. KPSS'ye girmeyen yahut iyi bir derece yapamayanlar, KPSS'siz memur alımı yapan kurumlar listesini araştırıyor. İşte o kurumların listesi!

KPSS'siz memur alımı yapan kurumlar listesi belli oldu

KPSS'siz memur alımı konusu son dönemde çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Cuntacıların 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan operasyonlarda FETÖ/PDY bağlantısı tespit edilen kişilerin görevden alınmaya başlaması ile birlikte çok sayıda kadroda boşluklar meydana geldi. Boşalan kadroların ardından bir yandan da bu kadroları doldurmanın hesapları yapılıyor. Örneğin; boşalan öğretmen kadrolarına norm fazlası öğretmenlerin atanması ve sözleşmeli öğretmenlik seçeneği ile çözüm bulundu. Ancak kadrosunda yer açılan kurumlar bu kadarla bitmiyor. Kurumlardan bazıları KPSS'siz memur alımı yapacak. KPSS şartının aranmaması bu pozisyonları daha da cazip hale getirdi. Vatandaşlar da KPSS'siz memur alımı yapan kurumları öğrenerek bu kadrolara yerleşebilmeyi düşünüyor. Peki KPSS'siz memur alımı yapan kurumlar hangileri? İşte detaylar...

KPSS'SİZ MEMUR ALIMI YAPAN KURUMLAR LİSTESİ

1 - İşbankası

Öncelikle bankalar KPSS'siz memur alımı yapacaklar. Zaten bankalar uzun zamandır, kendi içerisinde yaptığı sınavlarla personel alımı yapıyorlar. Bu süreçte İşbankası, Halkbank ve Vakıfbank personel alımı yapacaklar. İşbankası; çağrı merkezi memuru ve müfettiş yardımcısı alımı yapacak. Çağrı merkezi memuru başvuruları 26 Eylül Pazartesi gününe kadar devam edecek. Sınav ise 29 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek. Müfettiş yardımcısı başvuruları ise 7 Kasım'a kadar sürecek ve sınav 19 Kasım'da yapılacak.

2 - Halkbank

Halkbank bu süreçte 565 personel alımı yapacağını duyurdu. Bu sayının dağılımı, 25 müfettiş yardımcısı, 40 iç kontrolör yardımcısı, 25 bilgi teknolojileri uzman yardımcısı ve 475 uzman yardımcısı alınacak. 10 Ekim'e kadar sürecek başvuruların ardından sınav 5 Kasım'da yapılacak. Sınava giriş ücreti ise 70 TL olarak belirlenmiş durumda.

3 - Vakıfbank

Vakıfbank ise 15 müfettiş yardımcısı alacak. 35 yaşını aşmamış adayların başvurabileceği bu ilan için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan şartlara sahip olmak ve üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesinden veya bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak sartı aranıyor. Bu sınava girerek başarı sağlayanlar Vakıflar Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Teftiş Başkanlığının Ankara ve İstanbul Çalışma Grubu'nda görev yapacaklar. Ankara'da yapılacak sınavlar yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olacak.

4 - T.C. Devlet Demiryolları

KPSS'siz memur alımı yapılacak kurumlardan biri de T.C. Devlet Demiryolları İşletmeleri. Bu kuruma 108 işçi alımı yapılacak. 9 Eylül'de başlayan başvurular 29 Eylül'e kadar devam edecek. Adaylar başvurularını İŞKUR müdürlüklerinden yapacaklar. Bu kapsamda 45 makinist, 13 mekanik vasıta tesis cihaz ve vinç operatörü, 34 tren teşkil işçisi, 16 demiryolu hattı bakım onarımcısı ve 4 elektrikçi alınacak.

5 - Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü

KPSS şartı olmadan memur alımı yapılacan bir diğer kurum ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olacak. Bu kurum; 3 hava trafik kontrolorü, 2 uçuş tabibi, 3 uçak teknisyeni ve 3 helikopter teknisyeni olmak üzere toplamda 11 kişiyi işe alacak.

6 - Jandarma Genel Komutanlığı

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan erkek ve kadınlar Jandarma Genel Komutanlığı'na başvurabilecekler. Silah taşıma ve bulundurmaya hukuki engeli bulunmayan, TSK sağlık yönetmenlikleri şartlarına uyan, adayların ve varsa eşlerinin sicillerinde sorun olmayan, herhangi bir parti üyeliği bulunmayan, terör örgütleri ile bağlantısı bulunmayan, kamu haklarından mahrum olmayan, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı olmayan (bu konuda tedavi görmüş kişiler başvuramaz) adaylar astsubay alımı için başvuru yapabilecekler. Jandarma Genel Komutanlığı Astsubay alımı için 7 farklı sınıf açacak.

7 - Sayıştay Başkanlığı

Sayıştay Başkanlığı, 17 programcı alımı yapacak. 23 Eylül'e kadar sürecek başvurularda, ilana başvuracak adayların genel ve özel şartlara uygun olmaları gerekmektedir.

8 - Emniyet Genel Müdürlüğü

KPSS'siz memur alımı kapsamında Özel Harekat polisi alımı yapılacak. 10 bin kişinin alınacağı bu alımda 9 bin kişi erkek, bin kişi ise kadın olacak. En az lise ve dengi okullarda eğitim gören adayların, 28 yaşından gün almamış ve ve askerlik terhis tarihinden itibaren 36 aydan fazla süre geçmemiş olması gerekiyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler