HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuduz tilkinin ısırdığı çocuk öldü

Yozgat Büyükhamal köyünde babasının yanında çobanlık yaparken kuduz tilkinin ısırdığı 9 yaşındaki çocuk, 22 gündür tedavisinin sürdüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yozgat merkeze bağlı Büyükmahal Köyü'nde çobanlık yapan ve daha önce çeşitli hastalıklar nedeniyle 3 çocuğunu kaybeden 48 yaşındaki Hacı Ahmet Laçin, bir kez daha evlat acısı yaşadı. Yozgat Büyükhamal köyünde çobanlık yapan Ahmet Laçin, 25 Ağustos günü öğle saatlerinde küçük oğlu Duran Laçin'i okul eşyalarını almak üzere Akdağmadeni'nden yanına çağırdığını belirterek, "Oğlumun okul eşyalarını almak için yanıma çağırdım o gün beraber koyun otlatıyorduk aramızda yüz metre vardı. Tilki oğluma saldırmış sol gözünün üstünden ısırmış. Çocuk bağırarak bana koşuyordu. Tilki o an bana da saldırdı ben tilkiyi elimdeki sopayla etkisiz hale getirdim. Normalde tilkiler insandan kaçar çobanlık hayatımda ilk defa tilki saldırısına uğradık. Olay yerine çağırılan 112 Acil Servis ekibi, yaralı çocuğu Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tilkinin leşi ise incelenmek üzere Ankara'daki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Veteriner Araştırma Enstitüsü Laboratuarı'na gönderildi” dedi.

Laçin, oğlu Duran Laçin'e Yozgat Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından kuduz olabileceğinden şüphelenilip aşı yapıldığını ifade ederek, "3 gün boyunca Akdağmadeni Taspınar köyünde kalan oğlum, aşılarını yaptırmasına karşın halsiz düştü. Bunun üzerine çocuğumu bu kez Akdağmadeni Devlet Hastanesi'ne götürdük. Doktorlar, Duran'ın kuduz olduğunu belirleyip, Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne sevk etti” diye konuştu.

Baba Laçin, maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuğu 3 gün sonra Kayseri'ye götürdüklerine söyleyerek, "8 Eylül'de yoğun bakıma alınan Duran, Pazartesi günü sabah saatlerinde yaşamını yitirdi” şeklinde konuştu.

Daha önce 3 kız çocuğunu kaybettiğini anlatan Laçin, "Bir çocuğumu 2, diğerini 3, bir diğerini de 4 yaşında değişik hastalıklarla kaybedip toprağa verdim. Şimdi de küçük oğlum kuduz nedeniyle öldü. Allah kimsenin başına böyle bir şey getirmesin” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler