HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kula'da cadde ismindeki değişiklik tartışma yarattı

Manisa'nın Kuya İlçesi'ndeki bir caddeye AK Partili belediye başkanının döneminde, meclis kararıyla Mısır gösterilerinin merkezi olan meydanın 'Rabiat-ül Adeviyye' adı verildi.

Kula'da cadde ismindeki değişiklik tartışma yarattı

Yerel seçimler sonrası başkanlık görevini devralan MHP'liler çoğunluğundaki ilçe belediye meclisi, AK Partililer'in itirazına rağmen caddenin adını eski haline 'Mehmet Akif Ersoy' caddesine dönüştürdü. Yapılan değişiklik AK Partililerin tepkisini çekti.

AK Partili Belediye Başkanı döneminde Kula İlçesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nin ismi, 2013 yılının Eylül ayında, Mısır'daki gösterilerde ölenlerin anısına eylemlerin merkezi 'Rabiat-ül Adeviyye' Meydanı' ismiyle değiştirildi. 30 Mart Yerel Seçimleri ardından görevi devralan MHP'li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'un başkanlığındaki meclisin Ocak ayı toplantısında, 'Rabiat-ül Adeviyye' caddesinin adı AK Partililerin ret oyuna rağmen eski adına döndürüldü. Kula Belediye Başkanı Tosun değişiklikle ilgili mecliste yaptığı açıklamada ismin okumada zorluk yaratması ve burada yaşayan mahalle sakinlerinin talepleri üzerine kararı aldıklarını söyledi. Karara tepki gösteren AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, şöyle dedi:

"Mısır'da askeri darbe yapılarak, ülke tarihinde ilk defa demokratik bir seçimle başa gelen Devlet Başkanı Muhammed Mursi'nin saf dışı bırakılması üzerine, demokratik hakları için Rabiat-ül Adeviyye Meydanı'nda direnişe geçen binlerce Müslüman kardeşimiz vicdansızca katledildi. Biz de ümmet bilinciyle hareket ederek orada yaşanan vahşete seyirci kalmayarak, tepkimizi her zaman ortaya koyduk. Rabiat-ül Adeviyye Meydanı'nda can veren Müslüman kardeşlerimizin anısına, Kula'da bir caddenin ismini meclis kararı ile Rabia-tül Adeviye olarak değiştirdik. Şimdi ne oldu da bu caddenin ismi değiştirilmek için meclis kararı alındı. Bütün dünyada mazlumlar için sembol haline gelen Rabia adının kaldırılması ancak bu duygudan uzak insanların aklına gelirdi. Hatta simdi bu caddeye zalim Sisi'nin adını versinler bu zihniyete böyle bir karar yakışır."(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler