HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kulislerde bu iddia konuşuluyor! İşte Melih Gökçek’in istifa edeceği tarih

AK Parti kulislerinde istifa krizi büyüyor. AK Parti kanadından istifa haberleri art arda yalanlanırken, ANKA'nın kulis haberi gündeme bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran seyahati dönüşünde Melih Gökçek'in istifasını vermesini istediği iddia edilirken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal bu sabah katıldığı canlı yayında Şu anda Genel Merkez'in herhangi bir belediye başkanından istifa talebi olmadı. Biz kendi arkadaşlarımızla pazarlık yapmayız" dedi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İran’a gitmeden önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e “istifa et” mesajını resmen ilettiği iddia edildi.

ANKA’dan Besti Karalar’ın geçtiği kulis bilgisine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İran’a gitmeden önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e “istifa et” mesajını resmen ilettiği, Erdoğan’ın İran dönüşünden sonra da Gökçek’in istifasını sunacağı konuşuluyor. Erdoğan İran seyahatini yarın tamamlayarak Türkiye'ye dönecek.

GÖKÇEK’İN İSTİFASINI ENGELLEDİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifasını İran’a gitmeden önce istediği ancak, Gökçek’in“etmiyorum görevden alın” mesajını gönderdiği öğrenildi.

Gökçek’in istifa etmesine ise AKP’de şu anda mevcut milletvekili olan ve geçmişte hükümet kadrolarında önemli görevlerde bulunan bir ismin ve eski birkaç AKP’li milletvekilinin engel olduğu iddia edildi.

ERDOĞAN ÖNEMLİ İSİMLERİ DEVREYE SOKTU

AKP kulislerinde şu iddialar konuşuluyor:

Gökçek’in, Erdoğan’a ilettiği “istifa etmemi gerektirecek bir şey göremiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı beni görevden alsın” mesajından sonra, Erdoğan’ın da parti içeresinde Gökçek’in kırmayacağı bazı isimleri devreye soktuğu ve “Gökçek daha fazla uzatmasın” mesajını gönderdiği iddia edildi.

AYNI YÖNTEMLE İSTİFA

Öte yandan AKP kulislerinde başka bir iddia daha dillendiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 17 Eylül’de BM Genel Kurul toplantısına gitmeden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan istifasını istediği, Erdoğan’ın ABD dönüşünden sonra da Topbaş’ın istifa ettiği söyleniyor.

Gökçek için ise aynı yöntemin kullanılacağını kaydeden AKPli kaynaklar, bugün İran’a giden Erdoğan’ın İran dönüşü sonrası, Melih Gökçek’in istifa edeceği belirtiliyor.

GÖKÇEK İSTİFASINI ERDOĞAN İRAN’DAN DÖNÜNCE VERECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran ziyareti Perşembe günü tamamlanıyor. Gökçek’in de Cuma günü istifa etmesi bekleniyor.


En Çok Aranan Haberler